Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben.

Afbeelding met lampen, decoratief.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Innovatie­box

De Innovatiebox stimuleert innovatieve ondernemers en kent een zeer brede toepassing. Het is één van de grootste fiscale regelingen uit het Nederlandse bedrijfsleven. De Innovatiebox wordt ook in 2023 weer door de overheid ter beschikking gesteld om zo het innovatieklimaat in Nederland te verbeteren en R&D-werkzaamheden extra aantrekkelijk te maken.

Waarom de Innovatiebox?

De Innovatiebox biedt een korting op je vennootschapsbelasting. Je draagt minder belasting af, waardoor je meer geld overhoudt voor innovatie.

DIT IS BENNY, EXPERT IN DE INNOVATIEBOX!

Vanuit onze vestiging in Amsterdam voel ik me als een vis in het water in mijn dubbelrol als consultant en manager bij Ugoo. Dagelijks zet ik mijn brede kennis van techniek, subsidies en fiscaliteit in om onze klanten van financiële middelen te voorzien ten gunste van groei en innovatie. Ons hoogopgeleide team naar successen leiden en deze geweldige mensen stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen, is voor mij de kers op de taart. Een passie voor innovatie, maximaal presteren en een natuurlijke drang naar efficiëntie typeren mij als geen ander.

Stuur Benny een bericht
Afbeelding met persoon, WBSO-consultant, man in zakelijke kleding, kantooromgeving, binnen, WBSO, subsidie, Innovatiebox.

Alles over de Innovatie­box

De belangrijkste vragen over de Innovatiebox worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is de Innovatiebox?

De Innovatiebox biedt een korting op de vennootschapsbelasting. Met deze tariefbox betaal je slechts 9% vennootschapsbelasting over de winst die je maakt uit WBSO-projecten of octrooien. De regeling stimuleert innovatie, doordat je door de verminderde belastingafdracht meer geld overhoudt. Dit geld kan weer geïnvesteerd worden voor nieuwe innovatieve projecten.

Wat levert de mij Innovatiebox op?

Een vermindering van tot wel 64% van de vennootschapsbelasting die je betaalt over de verkregen winst uit WBSO-projecten of octrooien. Je betaalt slechts 9% in plaats van 19% vennootschapsbelasting over de eerste €200.000 en 9% in plaats van 25,8% vennootschapsbelasting over alle winst boven €200.000.

Kom ik in aanmerking voor de Innovatiebox?

Belastingplichtige ondernemers, gevestigd in Nederland met ten minste 1 WBSO-beschikking of octrooi komen in aanmerking. Je maakt winst uit R&D activiteiten of maakt winst in de toekomst en je betaalt vennootschapsbelasting over deze winst. Grootbedrijven moeten altijd een octrooi of patent hebben en de ontwikkelde zaken moeten worden geactiveerd op de balans.

Wat moet ik doen voor de Innovatiebox?

Je moet een vaststellingsovereenkomst met de belastingdienst hebben. Daarnaast moet uit de aanvraag goed naar voren komen hoe groot het aandeel van de WBSO-activiteiten op de winstgevendheid is. Dit maakt de regeling vrij complex.

Hoe helpen wij jou?

Voor een succesvolle Innovatiebox-aanvraag is diepgaande WBSO-kennis vereist. Daarnaast is een goede administratie erg belangrijk. Een optimale WBSO-administratie vergroot de kans op toekenning van de Innovatiebox. De belastingdienst bepaalt aan de hand van je administratie hoe groot de invloed van je WBSO-innovaties zijn op de winstgevendheid van je bedrijf. Daarnaast kijkt de belastingdienst na toekenning van de Innovatiebox, of je deze toepast volgens de bijbehorende voorwaarden. Ten slotte wordt de administratie gebruikt als leidraad voor een nieuwe Innovatiebox toekenning nadat het traject is afgelopen.

Wij hebben al honderden Innovatiebox-projecten afgerond. Laat je daarom door ons adviseren en ondersteunen. Dan regelen wij een analyse van je financiële situatie, een vaststelling van de baten met de fiscus, de overeenkomst met de belastingdienst en dat je 4 jaar lang gebruik kan maken van de Innovatiebox. Ook kijken wij naar je administratie en helpen je deze te verbeteren. Zo heb jij er weinig werk aan en kan je de focus ouden op het innoveren!

Meer weten?

Doe de Innovatiebox-check om te ontdekken of je in aanmerking komt, of neem telefonisch contact op voor meer informatie!