Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!
MIA en Vamil
De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige Afschrijving milieu-investeringen (Vamil) bieden fiscaal voordeel voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke technieken.
Waarom MIA en Vamil?
Met de MIA en Vamil wordt het investeren in nieuwe milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voordeliger. Daarnaast kunnen ontwikkelaars eigen producten op de Milieulijst geplaatst krijgen. Dit verlaagt de investeringsdrempel voor potentiële afnemers, met een concurrerender product als resultaat.
Alles over de MIA en Vamil
De belangrijkste vragen over de MIA en Vamil worden hier beantwoord.
Staat jouw vraag er niet tussen?
Wat zijn de MIA en Vamil?
De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige Afschrijving milieu-investeringen (Vamil) bieden een korting op de kosten voor duurzame investeringen. De regeling is er voor belastingplichtige ondernemers die willen verduurzamen.
Kom ik in aanmerking voor de MIA en Vamil?
Je moet ondernemer zijn en inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betalen. Je komt dan in aanmerking als je investeert in een nieuw bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst staat.
Ben je leverancier of ontwikkelaar van milieuvriendelijke en innovatieve technieken? Dan kan je je duurzame product op de Milieulijst krijgen. Met de MIA en Vamil wordt marktintroductie makkelijker. Dit kan leiden tot een grotere afzet.
Wat leveren de MIA en Vamil mij op?
MIA levert een gemiddeld netto-voordeel van 11% op. Vamil geeft ondernemers de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten op een zelf te bepalen tijdstip af te schrijven. Door investeringen af te schrijven in het jaar waarin ze ontstaan, wordt de betaling van de vennootschapsbelasting naar de toekomst uitgesteld. Vamil realiseert hiermee een liquiditeits- en rentevoordeel.
Naast de kosten van de aanschaf, komen voor MIA en Vamil ook voortbrengingkosten van de milieuvriendelijke techniek in aanmerking. Denk hierbij aan eigen loon- en materiaalkosten voor productie en installatie van het bedrijfsmiddel. Milieuadvieskosten vallen hier ook onder.
Wat moet ik doen voor de MIA en Vamil?
Je moet investeren in bedrijfsmiddelen of technieken die op de milieulijst staan. Je moet de subsidieaanvraag binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichting indienen.
Hoe helpen wij jou?
Ben je een zakelijk gebruiker? Dan inventariseren wij de investering en dienen de aanvraag in. Ook kijken we naar andere investeringen die je mogelijk gaat doen. Soms heb je niet door dat je investering duurzaam is en voor de MIA en Vamil in aanmerking komt!
Maak je nog geen winst, maar ben je binnen nu en 6 jaar wel winstgevend? Dan onderzoeken wij of je het voordeel mogelijk in de toekomst kunt verrekenen. Wij regelen de subsidie, zodat jij je kan blijven richten op het innoveren.
Ben je een installatie- of bouwbedrijf? Dan helpen we je om je duurzame oplossing op de lijst van subsidiabele oplossingen te krijgen.
DIT IS BENNY, MANAGING CONSULTANT!
Vanuit onze vestiging in Amsterdam voel ik me als een vis in het water in mijn dubbelrol als consultant en manager bij Ugoo. Dagelijks zet ik mijn brede kennis van techniek, subsidies en fiscaliteit in om onze klanten van financiële middelen te voorzien ten gunste van groei en innovatie. Ons hoogopgeleide team naar successen leiden en deze geweldige mensen stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen, is voor mij de kers op de taart. Een passie voor innovatie, maximaal presteren en een natuurlijke drang naar efficiëntie typeren mij als geen ander.
Meer weten?
Ga je een energiezuinige investering doen of heb je dit recent gedaan? Neem contact op om te ontdekken hoeveel voordeel je kunt halen uit de MIA en Vamil.