Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Ugoo consultants in overleg.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

SLIM

Ook in 2023 zet de overheid in op leren en ontwikkelen binnen mkb-ondernemingen en grootbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie. De SLIM-subsidie maakt leren en ontwikkelen voor ondernemers voordeliger.

Waarom SLIM?

Met de SLIM-regeling beoogt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een sterke leercultuur te stimuleren en een leerrijke werkomgeving te creëren. Hiermee worden organisaties in staat gesteld om zowel in eigen personeel als de onderneming te investeren.

DIT IS DANNY, SPECIALIST IN OPLEIDING EN ONTWIKKELING!

Ik heb veel ervaring met subsidiekansen op het gebied van leren en ontwikkelen. Hoe mooi is het wanneer alle werkenden ook de kans krijgen om zich blijvend te ontwikkelen? Alleen dan wordt innovatie vanaf de kern ondersteund. Ugoo en ik helpen je graag om de mogelijkheden te verkennen om jouw werknemers te stimuleren zich te blijven ontwikkelen.

Stuur Danny een bericht
Foto van Danny van Wijk, Consultant Innovatie.

Alles over de SLIM-regeling

De belangrijkste vragen over de SLIM-regeling worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is de SLIM-regeling?

SLIM staat voor "subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb". De SLIM-regeling biedt subsidie voor het bijscholen van personeel. Je kunt zo als ondernemer profiteren van verminderde kosten voor het opzetten van een positieve leercultuur.

SLIM subsidieert geen cursussen of opleidingen voor je werknemers!

Kom ik in aanmerking voor SLIM?

De SLIM-subsidie is bestemd voor mkb-ondernemingen, grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector en samenwerkingsverbanden tussen ten minste twee mkb-ondernemingen. Activiteiten die passen in deze regeling moeten bijdragen aan het creëren van een positieve leercultuur.

Wat moet ik doen voor de SLIM-regeling?

Je voert een van de volgende activiteiten uit:

  1. Doorlichting van de onderneming: veranderingen in de markt kunnen soms voor onzekerheid in de onderneming zorgen. Tijdens een doorlichting ondergaat je onderneming een algehele scan om erachter te komen hoe je onderneming ervoor staat. De huidige situatie wordt in kaart gebracht en afgezet tegen het ideaalbeeld, waaruit een opleidings- of ontwikkelplan gericht op de onderneming volgt. Uit een soortgelijk ontwikkelplan blijkt onder andere wat de scholingsbehoefte van de organisatie is.

  2. Loopbaan- of ontwikkeladviezen: een leven lang leren is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe kan ik groeien en ontwikkelen in mijn loopbaan? Welke wensen, mogelijkheden en ambities heb ik? Welke vaardigheden versterken mijn positie op de arbeidsmarkt? Met het aanbieden van loopbaan- of ontwikkeladviezen aan de medewerkers van jouw onderneming ondersteun je hen bij het verkrijgen van antwoorden op deze vragen. Uit een dergelijk traject volgt vaak een persoonlijk ontwikkelplan, waarna jij samen met de medewerkers aan de slag kan.

  3. Initiatieven gericht op methoden die ontwikkeling van werknemers stimuleert: Om “leren en ontwikkelen” een vast thema in de organisatie te maken, zet de SLIM-regeling in op het ontwikkelen of invoeren van een methode waarmee de leercultuur wordt versterkt. Er zijn verschillende manieren om leren en ontwikkelen in te bedden in de organisatie. Hierbij kan je denken aan:

  • Opzetten en implementeren van een methode m.b.t. periodieke ontwikkelgesprekken en beoordelingen met behulp van advies van een expert en een online tool.

  • Opzetten van een e-learningportaal om je medewerkers bekend te maken met nieuwe soft- en hardskills.

  • Ontwikkelen van een opleidingsprogramma in de vorm van een bedrijfsschool om nieuwe en bestaande werknemers een opleiding te laten volgen (scholingskosten uitgesloten).

  • Inzetten van een medewerker als leer- en bedrijfsambassadeur, wanneer je als mkb’er geen HR-medewerker hebt.

Wat levert SLIM mij op?

De SLIM-subsidie vergoedt tussen de 60% en 80% van de subsidiabele kosten. Per aanvraag geldt er een maximum van €25.000 voor ondernemers in het mkb en €20.000 voor mkb-ondernemingen uit de landbouwsector. Grootbedrijven uit de horeca of recreatiesector kunnen per aanvraag maximaal €200.000 subsidie aanvragen en samenwerkingsverbanden (minimaal 2 mkb-ondernemingen) €500.000.

Hoe helpen wij jou?

Wil je voor jouw onderneming een beroep doen op de SLIM-regeling? In de maanden maart en september kun je jouw subsidie aanvraag indienen. Onze specialisten helpen je graag met jouw SLIM-subsidie!

Meer weten?

Heb je een project dat mogelijk in aanmerking komt, wil je meer weten of heb je vragen?