Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben.

Afbeelding met lamp, vonk, decoratief.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

MIT R&D-samenwerking

De mkb-Innovatiestimulering regio en Topsectoren (MIT) stimuleert innovaties van mkb-ondernemingen. Projecten moeten aansluiten bij de Kennis en Innovatie Agenda’s (KIA's) van het Topsectorenbeleid.

Waarom MIT R&D-samenwerking?

Met de MIT R&D-samenwerking kunnen mkb-ondernemers regionale subsidie krijgen voor Research & Development (R&D) projecten.

DIT IS ANNE, INNOVATIESPECIALIST!

Ik heb een achtergrond in Medical Engineering, met een focus op de techniek. Vanuit daar heb ik tevens ervaring opgedaan met programmeren. Vanuit deze ervaring denk ik graag mee over de complexe programmeer-technische vraagstukken waar mijn klanten zich mee bezig houden. Mijn expertise zet ik vervolgens in door de vereiste vertaalslag te maken naar de subsidieverstrekker om de slaagkans te verhogen. Zo hoop ik een steentje bij te kunnen dragen aan de meest innovatieve ontwikkelingen van Nederland!

Stuur Anne een bericht
Afbeelding met persoon, WBSO-consultant, vrouw in zakelijke kleding, kantooromgeving, binnen, WBSO, subsidie, Innovatiebox.

Alles over de MIT R&D-samenwerking

De belangrijkste vragen over de MIT R&D-samenwerking worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is de MIT R&D-samenwerking?

De MIT R&D-samenwerking is een subsidie voor R&D-samenwerkingsprojecten waarin producten, productieprocessen of diensten vernieuwd worden.

Kom ik in aanmerking voor de MIT R&D-samenwerking?

Je komt in aanmerking als je industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling uitvoert, samen met ten minste één andere Nederlandse mkb-onderneming. De samenwerking is evenwichtig, zowel qua kostenverdeling als qua unieke kennis en expertise die alle projectpartners inbrengen. De minimale verhouding tussen twee samenwerkende partijen moet 30/70 zijn.

Wat levert de MIT R&D-samenwerking mij op?

De subsidie vergoedt 35% van de kosten met een maximum van €350.000,00.

  • Voor kleine projecten is de subsidie minimaal €50.000 en maximaal €200.000. Het minimum per deelnemer is €25.000 en het maximum is €100.000.

  • Voor grote projecten is de subsidie minimaal €200.000 en maximaal €350.000. Hier is het minimum €25.000 en het maximum €175.000 per deelnemer.

Wat moet ik doen voor de MIT R&D-samenwerking?

Je project moet aansluiten op de KIA's en binnen 6 maanden na indiening van de aanvraag starten. Het mag maximaal 2 jaar duren en moet passen binnen één van de volgende thema's:

  • Energietransitie en duurzaamheid

  • Landbouw, Water, Voedsel

  • Gezondheid en Zorg

  • Veiligheid

  • Sleuteltechnologieën

Hoe helpen wij jou?

Door onze expertise op het gebied van duurzaamheid, technologie en de MIT R&D-samenwerking subsidie zijn wij in staat innovaties zo goed mogelijk te begrijpen en te vertalen naar een slagende aanvraag. We nemen het aanvraagproces uit handen en schrijven een uitstekende business case voor de RVO. Zo kan jij je focussen op de daadwerkelijke ontwikkeling.

Meer weten?

Heb je een project dat mogelijk in aanmerking komt, wil je meer weten of heb je vragen?