Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Hannah Kistemaker schrijft innovatie en duurzaamheidssubsidies.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

HER+

De HER+ subsidieert innovatieve projecten bestaande uit (een combinatie van) industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling of energiedemonstratieprojecten. Op dit moment is de regeling gesloten.

Waarom HER+?

De subsidie Hernieuwbare Energietransitie (HER+) is voor projecten die leiden tot CO2-vermindering. De innovatie moet leiden tot een besparing die groter is dan de subsidie die je voor je project hebt aangevraagd.

DIT IS ANNE, SPECIALIST IN DUURZAAMHEIDSSUBSIDIES!

Met mijn achtergrond in Medical Engineering en ervaring met programmeren, ben ik gespecialiseerd in subsidies die gericht zijn op technologische innovatie. Naast innovatie, heb ik mij gespecialiseerd in alle subsidies gerelateerd aan duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan de meest vernieuwende ontwikkelingen op het gebied circulariteit, maar ook aan simpelere ingrepen zoals het installeren van LED-verlichting. Naast de inhoudelijke kennis die ik heb opgedaan, ben ik hoog over betrokken bij de procesvoering en procesverbetering als het gaat om alle subsidieregelingen in het kader van innovatie, duurzaamheid, HR en kredieten.

Stuur Anne een bericht
Afbeelding met persoon, WBSO-consultant, vrouw in zakelijke kleding, kantooromgeving, binnen, WBSO, subsidie, Innovatiebox.

Alles over de HER+

De belangrijkste vragen over de HER+ worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is de HER+?

De HER+ richt is een subsidieregeling voor innovatieve projecten die op een kosteneffectieve wijze bijdragen aan de doelstelling van het Klimaatakkoord om in 2030 ten minste 49% minder broeikasgassen uit te stoten ten opzichte van 1990.

Kom ik in aanmerking voor de HER+?

De HER+ is bedoeld voor samenwerkingsverbanden, bestaande uit minimaal één onderneming. Een voorwaarde is dat het project zich in de pilotfase of demonstratiefase bevindt. Je komt in aanmerking als je een technologie gebruikt die reeds is ontwikkeld en gedemonstreerd in een realistische omgeving.

Wat levert de HER+ mij op?

De HER+ vergoedt tussen de 25% en 80% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van €6 miljoen. Het subsidiebedrag is afhankelijk van de projectsoort, -omvang, -fase, en de grootte van de aanvragende onderneming.

Wat moet ik doen voor de HER+?

Je project voldoet aan een van onderstaande eigenschappen:

  1. CO₂-reductie goedkoper maken via SDE++-technieken

  2. Productie van windenergie op zee goedkoper maken

  3. Opwekking en opslag van hernieuwbare energie combineren

  4. Opwekking en slimme regeling (smart grids) van hernieuwbare energie combineren op decentraal niveau

  5. Hernieuwbare energie-opties die niet in de SDE++ zitten én waarop additionele productie haalbaar kan zijn door innovatie. Dit betreft de opties zonnewarmte, kleinschalige (<15 kWp) of niet aan het net gekoppelde zon PV-systemen, ondiepe bodemenergie (<500m) en buitenluchtwarmte. De laatste twee gebruiken warmtepompen als techniek.

Hoe helpen wij jou?

Wij analyseren het project, onderzoeken en matchen meer subsidiekansen en schrijven de aanvraag. Door onze ervaring op het gebied van duurzame en technologische innovaties en de HER+ subsidie zijn we in staat de meest complexe projecten te vertalen naar een kansrijke aanvraag. Wij regelen de subsidie, zodat jij je kan blijven richten op het innoveren.

Meer weten?

Doe de subsidiecheck om te ontdekken of je in aanmerking komt, of neem contact op voor meer informatie!