Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

CODEAN

Software wordt complexer. Het aantal criminele hackers groeit en automatische tools voor software developers om veilige software te programmeren zijn simpelweg niet goed genoeg. De Utrechtse startup Codean ontwikkelt een innovatieve oplossing voor het analyseren van code op kwetsbaarheden. Zo helpen zij de digitale wereld een veiligere plek te maken.
Afbeelding met mensen, poseren, staand, Utrecht.

Ethisch hacken

Menselijke security experts zijn essentieel, omdat volledig automatische softwarebeveiligingstools veel false positives rapporteren en belangrijke kwetsbaarheden missen. Met de zelf ontwikkelde “review environment” helpt Codean security-analisten om code efficiënter en consistenter te controleren. Dit doen zij door kwetsbare paden in de broncode op een automatische en overzichtelijke manier in kaart te brengen. Zo kunnen security-analisten gemakkelijk inzien of een pad daadwerkelijk kwetsbaar is, om vervolgens belangrijke verbeterpunten te definiëren.

Zonder Ugoo hadden we deze subsidie nooit gerealiseerd!
Arthur Tolsma, CEO bij Codean

Review environment

Codean heeft €400.000 subsidie ontvangen vanuit het REACT-programma om haar review environment door te ontwikkelen. CEO Arthur Tolsma is logischerwijs blij met deze bijdrage:

“Onze eerdere investering van €1M gaf ons de mogelijkheid mensen van topkwaliteit aan te nemen, zodat we zijn gegroeid van 4 collega’s naar een team van 11. Onze review environment helpt security experts al om sneller te werken, maar dat kan en moet nog veel sneller omdat criminele hackers ook steeds slimmer werken. Daarvoor is wel complexe technologie nodig en daarom is deze subsidie erg belangrijk.”

Samenwerking Codean en Ugoo

Als innovatieve startup met een grote maatschappelijke bijdrage maakt Codean aanspraak op veel subsidies. Ugoo bracht Codean op de hoogte van de verschillende subsidiemogelijkheden. Vervolgens namen wij de leiding in het aanvraagtraject en schreven het grootste deel van het projectplan en hielpen we met de administratie. Naar tevredenheid van Codean, zo geeft Arthur Tolsma aan: “zonder Ugoo hadden we deze subsidie nooit gerealiseerd!”

Codean logo.

Foto van Timo de Man.

Dit is Timo, specialist in de WBSO en Innovatiebox!

Vrijheid, ondernemerschap en successen geven mij energie. Als manager ben ik verantwoordelijk voor de groei van ons klantenbestand, waarbij ik er in geloof dat we vooral groeien door het hoog houden van de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarnaast haal ik veel energie uit het inventariseren en samen met nieuwe klanten concretiseren van subsidiekansen.

Stuur Timo een bericht