Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Pieter Verhaegh, specialist in kredieten, leningen, innovatie en duurzaamheid.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

VFF

De Vroegefasefinanciering is een lening die de cruciale stap van idee tot de start van de productontwikkeling financiert. Deze cruciale stap wordt de vroege fase (voor innovatieve starters) en/of de vernieuwingsfase (mkb) genoemd.

Waarom VFF?

De Vroegefasefinanciering wordt verstrekt aan start-ups en mkb-ondernemingen, zodat zij hun innovatieve idee kunnen ontwikkelen tot een Proof of Concept.

DIT IS PIETER, FINANCIEEL SPECIALIST!

Ik werk als Consultant Innovatie & Duurzaamheid in Eindhoven. Door mijn bedrijfseconomische achtergrond en affiniteit met techniek, ben ik in staat om innovatieve business cases van mijn klanten te doorgronden en deze financieel mede mogelijk te maken met fiscale instrumenten, subsidies en innovatieleningen.

Stuur Pieter een bericht
Foto van Pieter Verhaegh.

Alles over de VFF

De belangrijkste vragen over de Vroegefasefinanciering worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is de Vroegefasefinanciering?

De Vroegefasefinanciering is een lening die innovatieve starters en mkb'ers helpt om te onderzoeken of hun idee een kans van slagen heeft op de markt. De VFF moet ervoor zorgen dat je idee van de planfase naar de startfase gaat.

Kom ik in aanmerking voor de Vroegefasefinanciering?

De VFF richt zich op drie groepen:

  • Academische/HBO innovatieve startups. De economische activiteiten komen direct voort uit onderzoek aan een hogeschool, universiteit en/of academisch ziekenhuis.

  • Innovatieve startups van jonger dan 5 jaar.

  • Mkb (klein en middelgroot).

Wat moet ik doen voor de VFF?

Je bedrijf moet zich in de juiste fase bevinden: van idee naar Proof of Concept. In deze fase voer je activiteiten uit zoals het creëren van commerciële ideeën, onderzoek naar de geschikte markt en de ontwikkeling van de nodige licenties.

Daarnaast moet je toekomstige professionele investeerder, die het traject na de VFF gaat financieren, een intentieverklaring tekenen.

Wat levert de VFF mij op?

Het beschikbare budget voor mkb-ondernemers en innovatieve starters is €6 miljoen in 2022, tegen een rente van 4,55%. De hoogte van de geldlening is afhankelijk van de grootte van de onderneming. Zo ontvangen middelgrote ondernemingen maximaal 35% en kan het voordeel voor innovatieve starters zelfs oplopen tot 100%. De lening varieert van minimaal €50.000 tot maximaal €350.000.

Hoe helpen wij jou?

Wij bieden een quickscan die binnen een week achterhaalt wat de slagingskans is voor de Vroegefasefinanciering! Is deze hoog? Dan inventariseren wij je project, onderzoeken en matchen we verdere subsidiekansen en schrijven de aanvraag.

Meer weten?

Heb je een project dat mogelijk in aanmerking komt, wil je meer weten of heb je vragen?