Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

BRENGER

De coronapandemie bracht even rust, maar inmiddels wordt het wegennetwerk in Nederland weer steeds drukker. Meer mensen reizen weer vaker naar kantoor en kiezen daarbij vaker voor de auto in plaats van het openbaar vervoer. Daarbij nemen online aankopen gestaag toe. Dit zorgt voor meer auto’s (bestelbusjes) op de weg. De laadruimte van die bestelbusjes wordt bij lange na niet altijd volledig benut.
Afbeelding met bestelbus, personen, aflevering van goederen, decoratief.

Laadruimte benut

Sinds 2016 koppelt Brenger via haar online koerier-marktplaats elke dag honderden transporten van grote artikelen aan onbenutte laadruimtes van koeriersbusjes die toch al de weg op gaan. Met haar innovatieve technologie creëert Brenger de meest efficiënte route voor het transport van grote spullen. De koerier heeft meer werk én rijdt minder onnodige kilometers. Zo draagt Brenger bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot in Nederland.

Borgstelling MKB (BMKB)

Dankzij de Borgstelling-MKB haalde Brenger een nieuwe zakelijke financiering op bij de Rabobank. Na de investeringsronde in de zomer van 2021 geeft dit Brenger extra groeimogelijkheden. Co-founder Derk van der Have licht toe wat dit voor Brenger betekent:

“Dankzij de BMKB kunnen we met Brenger de volgende stappen zetten in het opschalen van ons platform. De financiering zal niet alleen worden ingezet om de technologie achter het koeriersplatform verder te ontwikkelen. Na een succesvolle introductie van onze dienst in Duitsland, hopen we de komende maanden te starten in andere Europese landen. Daarmee zal Brenger een nog grotere bijdrage aan het reduceren van de CO2-uitstoot kunnen leveren.”
Derk van der Have, co-founder bij Brenger

Samenwerking Brenger en Ugoo

Ugoo en Brenger werken sinds 2018 samen op het gebied van financiering- en subsidieaanvragen. In de afgelopen jaren groeide Brenger uit van innovatieve start up naar een snelgroeiende scale up met nieuwe uitdagingen en kansen op subsidie- en financieringsvlak. Ugoo ondersteunt Brenger hierin door samen met Brenger de kansen te verkennen. Dit heeft inmiddels geresulteerd in tweejaarlijkse WBSO-toekenningen, een SLIM-aanvraag en een Borgstelling-MKB. Maar daar blijft het wat ons betreft niet bij. Ugoo monitort continu de verschillende openstellingen binnen subsidieprogramma’s of financieringsprogramma’s op nieuwe kansen voor Brenger. Zoals co-founder Wisse Koedam na een recente toekenning omschreef: “Onze samenwerking met Ugoo is altijd goed verlopen. We kijken uit naar nieuwe aanvragen!”.

Brenger logo.

.

DIT IS CARLIJN, IT-SPECIALIST!

Als je mij in één woord moet omschrijven, dekt nieuwsgierig waarschijnlijk het beste de lading. Nieuwsgierig naar wat er speelt om mij heen, wat de mensen om mij heen bezighoudt en altijd op zoek naar nieuwe dingen en ervaringen om over of van te leren.

Stuur Carlijn een bericht