Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Ugoo consultants in overleg over WBSO en Kansen voor West subsidie.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

MIT-regeling

De MKB-Innovatiestimulering regio en Topsectoren (MIT)-regeling stimuleert innovaties van mkb-ondernemingen die aansluiten bij de Kennis en Innovatie Agenda’s (KIA's) van de Topsectoren.

Waarom de MIT-regeling?

Via de MIT-regeling profiteren mkb-ondernemers van het topsectorenbeleid, waarmee via diverse regelingen subsidie kan worden verkregen voor (regio-overstijgende) R&D-projecten.

DIT IS ROAN, INNOVATIESPECIALIST!

Met een brede interesse in innovaties en economie bedien ik een klantportfolio variërend van IT-ontwikkeling tot fysieke productontwikkeling voor zowel startups als MKB. Dit stelt mij in staat om mijn kennis op fiscaal- en technisch gebied continu te verbreden en organisaties te ondersteunen bij technische innovatieprojecten.

Stuur Roan een bericht
Foto van Roan Lagemaat.

Alles over de MIT-regeling

De belangrijkste vragen over de MIT-regeling worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is de MIT-regeling?

De MIT-regeling biedt subsidies voor mkb ondernemers die innoveren binnen de KIA's. Zo stimuleert MIT organisaties om duurzame en/of technologische ontwikkelingen te doen. De regeling bevat meerdere instrumenten voor verschillende typen projecten.

Kom ik in aanmerking voor de MIT-regeling?

Je komt in aanmerking als je mkb-ondernemer bent en innoveert binnen één van de KIA’s:

1. Energietransitie & duurzaamheid

2. Landbouw, water en voedsel

3. Gezondheid en zorg

4. Veiligheid

5. Sleuteltechnologieën

Wat levert de MIT-regeling mij op?

De voordelen verschillen per instrument. Voor haalbaarheidsstudies bedraagt de subsidie 40% van de subsidiabele kosten. Het maximum bedrag is €20.000. Dergelijke projecten worden middels een first come, first serve principe beoordeeld. De snelst ontvangen aanvragen maken de meeste kans op toekenning.

Voor R&D samenwerkingsprojecten bedraagt de subsidie 35% van de subsidiabele kosten. Hieronder vallen onder andere loonkosten. Het maximum bedrag is €200.000 per innovatieproject, waarvan €100.000 per deelnemer.

Wat moet ik doen voor de MIT-regeling?

Je voert een haalbaarheidsproject uit, met als doel om de economische en technische risico’s van een beoogd traject in kaart te brengen. De focus ligt op het haalbaarheidsonderzoek. Echter behoren industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling tot de extra opties.

Je kunt ook een R&D samenwerkingsproject uitvoeren. Hierin voer je een gezamenlijke ontwikkeling uit of vernieuw je samen een product, productieproces of dienst.

Hoe helpen wij jou?

Door onze expertise op het gebied van duurzaamheid en technologie zijn wij in staat duurzame innovaties zo goed mogelijk te begrijpen en te vertalen naar een slagende aanvraag. We nemen het aanvraagproces uit handen en schrijven een uitstekende business case voor de RVO. Zo kan jij je focussen op de daadwerkelijke ontwikkeling.

Meer weten?

Heb je een project dat mogelijk in aanmerking komt, wil je meer weten of heb je vragen?