Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

BIRD CONTROL GROUP

Het Delftse Bird Control Group levert duurzame, innovatieve en veilige technologische oplossingen voor het voorkomen van conflicten tussen vogels en mensen.
Afbeelding met innovatief product, laser, vogels verjagen.

Laser

Bird Control Group heeft de perfecte laserstraal ontwikkeld voor het verjagen van vogels, met name in de landbouw en op industrieterreinen, gebouwen en zonnepaneelparken. Vogels zien de naderende laserstraal als een fysiek gevaar en vliegen weg. In tegenstelling tot conventionele (dieronvriendelijke) methoden voor het verjagen van vogels wennen vogels hier niet aan. Dit resulteert in een uitzonderlijke prestatie op het gebied van vogelverjaging, waarbij doorgaans meer dan 70% van de vogeloverlast wordt gereduceerd. Hoog effectief, maar op een milieu- en diervriendelijke manier.

“Ik leun graag op de expertise van Ugoo, we hebben niet voor niets een 100% slagingsscore!”
Pim Tammes, CTO Bird Control Group

MIT R&D-samenwerkingsproject

Bird Control Group en Merapar Technologies hebben als ontwikkelpartners circa €175.000,- subsidie ontvangen vanuit het programma “MIT: R&D-samenwerkingsprojecten” om bij te dragen aan een groeiende, duurzame en innovatieve economie in Zuid-Holland. CTO Pim Tammes legt uit wat er met deze bijdrage mogelijk is gemaakt:

“We wilden ons product naar een hoger niveau tillen. Met AVIX Connected wilden we het systeem verbinden met Internet, om bijvoorbeeld installatie, software-updates, maar ook vogeldetectie via de Cloud te laten verlopen. Zo kunnen we het systeem intelligent aansturen en geautomatiseerd monitoren. Dankzij de MIT subsidie hebben we deze ontwikkeling samen met een ontwikkelpartner versneld kunnen oppakken en hebben we geen compromissen hoeven sluiten op onze innovatie ambities.”

Samenwerking Bird Control Group en Ugoo

Sinds 2014 is Ugoo de strategisch partner van Bird Control Group op gebied van subsidieverwerving. Het is een continue dialoog om te verkennen wat de innovatieplannen zijn en welke subsidiemogelijkheden daar mogelijk bij passen. Deze samenwerking heeft geleid tot een jaarlijkse WBSO toekenning, meerdere MIT projecten (Haalbaarheid en Samenwerking), een Europese H2020, twee Demonstratieprojecten (DHI) in Zuid-Amerika en staat de lasertechnologie op de MIA-lijst met milieuvriendelijke technieken. CTO Pim Tammes: “Ik leun graag op de expertise van Ugoo, we hebben niet voor niets een 100% slagingsscore!”.

Bird Control Group logo.

Foto van Maarten van Hoorn.

DIT IS MAARTEN, MANAGING CONSULTANT!

In mijn 10 jaar bij Ugoo heb ik ruime ervaring opgedaan met veel verschillende subsidieregelingen en heb ik een waardevolle band opgebouwd met mijn klanten. Ik neem graag de volledige regie in elk traject, zodat mijn klant kan leunen op mijn vakkennis.

Stuur Maarten een bericht