Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

BETTY BLOCKS

Betty Blocks ontwikkelt een no-code platform: een tool waarmee mensen zonder programmeerkennis (zogenaamde “no-coders”) toch een softwareapplicatie kunnen bouwen. Betty Blocks heeft hiermee dé oplossing voor de huidige krappe arbeidsmarkt voor software developers, en is dus relevanter dan ooit.
Afbeelding met personen in blauw t-shirt, met tekst

Het tijdperk van de “Citizen Developer” met Betty Blocks

Betty Blocks platform

Het Betty Blocks platform is een no-code tool dat het bouwen van complexe applicaties binnen vier weken garandeert zonder het schrijven van code. Dit is te danken aan de visuele interface waarin gebruikers met blokjes (functionaliteiten) en lijntjes (communicatie ertussen) op visuele wijze hun eigen applicatie kunnen bouwen. Het product van Betty Blocks stelt hun klanten in staat om tien keer sneller bedrijfsapplicaties te ontwikkelen, wat gepaard gaat met een forse kostenbesparing. Betty Blocks’ innovatie is niet in één dag gebouwd. Al van jongs af aan is CEO Chris Obdam bezig met programmeren en ondernemen samen met zijn broer Tim Obdam. De afgelopen zeven jaar is het team van 35 medewerkers naar een team van bijna 250 medewerkers gegroeid en bedienen ze internationale klanten vanuit hun zelfontworpen kantoor in Alkmaar en vanuit hun kantoor in Arizona.

No code software

Ugoo ondersteunt Betty Blocks al sinds 2010 succesvol met het verkrijgen van WBSO-subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelwerk). In alleen het laatste jaar heeft Ugoo al zo’n €600.000 subsidie voor Betty Blocks opgehaald. Deze subsidiegelden geven Betty de mogelijkheid om jaarlijks stevig in te zetten op hun R&D, om hun platform nog beter te maken. Op deze manier hebben Ugoo & de WBSO een flinke steen bijgedragen aan een platform waarop elke gewone man, de zogenaamde “Citizen Developer”, zónder programmeerkennis een softwareapplicatie kan bouwen.

“Ugoo’s getrainde IT-specialisten bieden ons een optimale ondersteuning en weten onze complexe R&D-ontwikkelingen juist te verwoorden.”
Chris Obdam, CEO Betty Blocks

Samenwerking Betty Blocks & Ugoo

In twaalf jaar samenwerking leer je elkaar goed kennen. Hierdoor kan Ugoo de optimale ondersteuning bieden. Ugoo’s intern getrainde IT-specialisten gaan meerdere keren per jaar in gesprek met de developers van Betty Blocks, zodat er blijvend een goed begrip van de onderliggende techniek is en de ontwikkelaars met gerust hart in eigen jargon kunnen spreken. Zo worden alle complexe R&D-ontwikkelingen die in aanmerking komen doorlopend gemonitord en door Ugoo op papier gezet. Maar Ugoo rijkt verder: Naast de WBSO scant Ugoo ook op andere subsidieregelingen. Zo heeft Ugoo tevens een succesvolle aanvraag gedaan voor de SLIM-subsidie, waarmee zij geld hebben opgehaald voor de Betty Blocks' Academy.