Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Pieter Verhaegh, specialist in kredieten, leningen, innovatie en duurzaamheid.

Innovatiekrediet check

Heb je een innovatie die je van prototype wilt door ontwikkelen naar een marktrijp product? Grote kans dat je dan in aanmerking komt voor het Innovatiekrediet. Vul de vragenlijst in en ontdek het binnen een minuut!

Innovatie­krediet

Het Innovatiekrediet is een risicodragende financiering om mkb-ondernemers te ondersteunen bij de ontwikkeling van veelbelovende innovatie met een uitstekend marktperspectief. Hiermee worden alle bedrijven zonder mogelijkheden voor eigen financiering, in staat gesteld om een prototype door te ontwikkelen tot een volwaardig product.

Waarom Innovatiekrediet?

Het innovatiekrediet kent een brede toepassing. Het focust zich op innovatieve bedrijven die technologische vernieuwing en met name sterke unieke positieve businessperspectieven bieden voor de onderneming en de Nederlandse economie.

DIT IS PIETER, FINANCIEEL SPECIALIST!

Door mijn bedrijfseconomische achtergrond en affiniteit met techniek, ben ik in staat om innovatieve business cases van mijn klanten te doorgronden en deze financieel mede mogelijk te maken met fiscale instrumenten, subsidies en innovatieleningen.

Stuur Pieter een bericht
Foto van Pieter Verhaegh.

Alles over het Innovatie­krediet

De belangrijkste vragen over het Innovatiekrediet worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is het Innovatiekrediet?

Het innovatiekrediet is een geldlening voor de ontwikkeling van unieke innovatie. Het wordt door de overheid ter beschikking gesteld om de innovatiekracht van Nederland te versterken en innovatieve projecten die zich in de ‘valley of death’ bevinden een extra boost te geven.

Kom ik in aanmerking voor het Innovatiekrediet?

Het innovatiekrediet focust zich zowel op technische ontwikkelprojecten als klinische ontwikkelprojecten. Je komt in aanmerking als je project voldoet aan de volgende eisen:

  • Ontwikkeling van technologisch innovatieve en uitdagende nieuwe producten, processen of diensten.

  • Groot marktvoordeel met uitstekend perspectief.

  • Positieve bijdrage aan de Nederlandse economie.

  • Proof of Principle aangetoond.

  • Projectomvang van minimaal € 150.000.

  • Binnen 5 jaar een marktrijp product, proces of dienst.

Wat levert het Innovatiekrediet mij op?

Afhankelijk van de grootte van de onderneming kan het krediet-percentage oplopen tot 45% voor de ontwikkeling van het product. Een groot deel van de kosten komen hiervoor in aanmerking, zoals eigen loonkosten, materialen, afschrijvingen, uitbestedingskosten, reiskosten en kosten van octrooiaanvragen. Het krediet wordt op basis van realisatie van mijlpalen van het project in de vorm van een voorschot uitgekeerd. De eerste uitkering vindt plaats tijdens de voorbereidingen van het prototype.

Wat moet ik doen voor het Innovatiekrediet?

Je voert een project uit dat zich bevindt tussen bewezen technische haalbaarheid en marktintroductie.

Meer weten?

Heb je vragen over het Innovatiekrediet, wil je sparren over je project of heb je hulp nodig bij je subsidieaanvraag?