Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Ugoo consultants aan het werk.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

DHI

De DHI richt zich op ondernemers met internationale ambities op het gebied van export en investeringen in het buitenland. De aanvraagperiode voor 2024 loopt van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024. De DHI heeft een first come first serve regeling.

Waarom DHI?

Er liggen volop kansen in opkomende markten in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden. Als je internationale ambities hebt en een product wilt vermarkten, een project uit wil voeren of wilt investeren in een onderneming in het buitenland kan je gebruik maken van de DHI.

DIT IS MAARTEN, MANAGING CONSULTANT!

In mijn 10 jaar bij Ugoo heb ik ruime ervaring opgedaan met veel verschillende subsidieregelingen en heb ik een waardevolle band opgebouwd met mijn klanten. Ik neem graag de volledige regie in elk traject, zodat mijn klant kan leunen op mijn vakkennis. Ik ben van nature relatiegericht, waardoor ik veel waarde hecht aan open en directe communicatie. Hoe beter ik mijn klant ken, hoe beter ik mijn werk kan doen.

Stuur Maarten een bericht
Foto van Maarten van Hoorn.

Alles over de DHI

De belangrijkste vragen over de DHI worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is de DHI?

De DHI is een subsidie ter stimulatie van internationaal ondernemen door Nederlandse bedrijven.

Kom ik in aanmerking voor de DHI?

De DHI is bedoeld voor:

  • MKB-ondernemers die internationale plannen hebben.

  • Bedrijven die aannemelijk kunnen maken dat de beoogde investering financierbaar is.

  • Ondernemingen met innovatieve plannen voor internationale markten.

Om voor de DHI-regeling in aanmerking te komen, dient het doelland op de DHI-landenlijst te staan én dient voor dat land nog budget beschikbaar te zijn. Tot slot moeten de aanvragen aansluiten op de doelstellingen van DHI en de doelmarkt.

Wat levert de DHI mij op?

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 200.000 voor demonstratieprojecten en € 100.000 voor haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten. Voor demonstratieprojecten is de maximaal toegestane projectlooptijd 3 jaar. Haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten hebben een maximale duur van 2 jaar.

In 2023 is er extra financiering mogelijk voor projecten die bijdragen aan vergroening. Het maximum subsidiepercentage voor deze type projecten is 70%.

Wat moet ik doen voor de DHI?

Een van de drie volgende typen projecten:

  1. Demonstratieprojecten: demonstratie van jouw technologie, product of dienst in het gekozen DHI-land.

  2. Haalbaarheidsstudies: onderzoek naar de financiële en technische haalbaarheid van een investering door een potentiële afnemer in één van de DHI-landen. Doel is met het investeringsbesluit van de potentiële klant export van jouw technologie, product of dienst te realiseren.

  1. Investeringsvoorbereidingsstudies: onderzoek naar de financiële en technische haalbaarheid van jouw product, proces of dienst in één van de DHI-landen. De investering wordt door jou gedaan.

Hoe helpen wij jou?

Wij inventariseren je project om te zien of je in aanmerking komt. Daarnaast onderzoeken en matchen we verdere subsidiekansen. Vervolgens schrijven wij de aanvraag zodat deze volledig aansluit op de eisen van de RVO. Zo kan jij je blijven richten op het ontwikkelen.

Meer weten?

Heb je vragen over de DHI, wil je weten of je in aanmerking komt of heb je advies nodig? Neem contact op!