Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!
SDE++
Produceer je met jouw onderneming hernieuwbare energie? Ontwikkel je technieken voor een milieu dat onafhankelijk is van fossiele brandstoffen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de SDE++!
Waarom SDE++?
De SDE++ draagt bij aan het doel van de overheid om de uitstoot van broeikasgassen in Nederland in 2030 verminderen met ten minste 55% ten opzichte van 1990. De regeling stimuleert grootschalige productie van hernieuwbare energie en CO2-verlaging.
Alles over de SDE++
De belangrijkste vragen over de SDE++ worden hier beantwoord.
Staat jouw vraag er niet tussen?
Wat is de SDE++?
De Stimulering Duurzame Energieproductie is een subsidie voor bedrijven die duurzame (hernieuwbare) energie produceren en CO2-verminderende technieken ontwikkelen. De SDE++ is een zogeheten exploitatiesubsidie: je krijgt een vergoeding voor de geproduceerde duurzame energie of voor de verminderde CO2-uitstoot. De looptijd is lang.
Kom ik in aanmerking voor de SDE++?
De SDE++ is voor bedrijven en (non-profit) instellingen die investeren in projecten op het gebied van duurzame energie of CO2-verlagende innovaties. De subsidie is voornamelijk van toepassing op de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving. Je kunt subsidie krijgen wanneer je een milieuvriendelijke productie-installatie ontwikkelt en in eigen gebruik neemt.
Wat moet ik doen voor de SDE++?
De subsidie wordt alleen verstrekt aan ondernemingen die de productie-installatie in in eigen gebruik houden. Je installatie gaat duurzame energievoorzieningen voor de maatschappij bieden. Dit zorgt naast vermindering van grijze stroom ook voor een duurzamer bedrijf. Daarmee draag je bij aan de doelen van het Klimaatakkoord.
Wat levert de SDE++ mij op?
De hoogte van de subsidie hangt af van diverse factoren, waaronder:
De gemeten productie van duurzame elektriciteit, warmte, groen gas of waterstof
De vermindering in CO2 uitstoot
De kostprijs van de toegepaste techniek, verminderd met de opbrengsten.
De hoogte van de subsidie wordt jaarlijks opnieuw berekend.
Welke energiethema's vallen onder de SDE++ regeling?
Waterkracht
Wind
Zon
Osmose
Biomassa
Geothermie
Aquathermie
Warmtebenutting uit champost
Daglichtkas
Industriële restwarmte
Waterstofproductie via elektrolyse
Hoe helpen wij jou?
Door onze expertise op het gebied van duurzaamheid, technologie en de SDE++ subsidie zijn wij in staat duurzame innovaties zo goed mogelijk te begrijpen en te vertalen naar een slagende aanvraag. We nemen het aanvraagproces uit handen en schrijven een uitstekende business case voor de RVO. Zo kan jij je focussen op de daadwerkelijke ontwikkeling.
DIT IS ANNE, EXPERT IN DUURZAAMHEID!
Met mijn achtergrond in Medical Engineering en ervaring met programmeren, ben ik gespecialiseerd in subsidies die gericht zijn op technologische innovatie. Naast innovatie, heb ik mij gespecialiseerd in alle subsidies gerelateerd aan duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan de meest vernieuwende ontwikkelingen op het gebied circulariteit, maar ook aan simpelere ingrepen zoals het installeren van LED-verlichting. Naast de inhoudelijke kennis die ik heb opgedaan, ben ik hoog over betrokken bij de procesvoering en procesverbetering als het gaat om alle subsidieregelingen in het kader van innovatie, duurzaamheid, HR en kredieten.
Meer weten?
Heb je een project dat mogelijk in aanmerking komt, wil je meer weten of heb je vragen?