Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Jetze Bergsma en Joost Jansma - Consultants Duurzaamheid.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

DEI+

Wil je duurzaam ondernemen? De DEI+ subsidie is er voor innovatieve pilot- en demonstratieprojecten. De focus ligt op het verlagen van CO2 uitstoot en het genereren van duurzame energie. Aanvragen voor 2024 kunnen van 21 november 2023 tot en met 29 augustus 2024 worden ingediend.

Waarom DEI+?

De DEI+ is voor nieuwe concepten die al doorontwikkeld en getest zijn, of gedemonstreerd gaan worden. Deze projecten krijgen vaak moeilijk financiering, vanwege de technische en/of economische risico’s van de haalbaarheid van het project. De DEI+ vormt hiervoor de oplossing.

DIT IS PIETER, SPECIALIST IN DUURZAME INNOVATIES!

De Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) subsidieregeling is mij op het lijf geschreven. De DEI+ subsidieert innovatieve technieken waarmee minder CO2 uitstoot aangetoond wordt. Om in aanmerking te komen voor deze regeling, moet een onderneming niet alleen in staat zijn een duurzame techniek te ontwikkelen, maar daarbij ook een uitstekende business case kunnen voorleggen.

Door mijn schrijfkunde en bedrijfseconomische achtergrond ben ik in staat een logisch leesbaar projectplan op te stellen. Samen met jouw innovatiedrang leidt dit tot een slagende DEI+ aanvraag. Laten we samen een duurzaam succesverhaal maken!  

Stuur Pieter een bericht
Foto van Pieter Verhaegh.

Alles over de DEI+

De belangrijkste vragen over de DEI+ worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is DEI+ subsidie?

De DEI+ is een subsidie voor projecten waarbij een nieuwe of verbeterde techniek wordt ontwikkeld, waarmee CO2-uitstoot verminderd wordt. Het doel is hiermee bij te dragen aan de doelstelling van het Klimaatakkoord om in 2030 ten minste 49% minder broeikasgassen uit te stoten ten opzichte van 1990. De DEI+ kan worden aangevraagd voor pilotprojecten en demonstratieprojecten.

Kom ik in aanmerking voor DEI+?

De DEI+ is bedoeld voor mkb-ondernemingen en grootbedrijven die voor eigen rekening en risico een project uitvoeren. Samenwerkingsverbanden maken ook aanspraak, mits zij minimaal één onderneming bevatten.

Wat levert de DEI+ regeling op?

De DEI+ subsidie dekt de kosten van een demonstratieproject, een voorstudie, industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling. De DEI+ vergoedt tussen de 25% en 100% van de subsidiabele kosten. De maximum vergoeding is € 15 miljoen, afhankelijk van het thema. Het subsidiebedrag is afhankelijk van de projectomvang en de grootte van de aanvragende onderneming.

Wat moet ik doen voor de DEI+?

Een demonstratieproject, voorstudie, industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling uitvoeren voor een van onderstaande thema's.

Welke thema's komen in aanmerking voor DEI+ subsidie?

In 2022 is er budget voor de volgende thema’s:

Thema Opmerking
Aardgasloze woningen, wijken en gebouwen Hiervoor is een apart aanvullend budget van €9 miljoen.
Afvang, gebruik en opslag van CO2 (CCUS: Carbon Capture, Utilisation and Storage)
Circulaire Economie Alleen voor projecten waar meer dan € 3 miljoen subsidie wordt aangevraagd.
Energie-efficiëntie
Hernieuwbare energie inclusief ruimtelijke inpassing
Flexibilisering van het energiesysteem waaronder waterstof Alleen pilot projecten.
Lokale infrastructuur
Overige CO2-reducerende maatregelen in de industrie of elektriciteitssector


Hoe helpen wij jou?

Door onze expertise op het gebied van duurzaamheid en technologie zijn wij in staat duurzame innovaties zo goed mogelijk te begrijpen en te vertalen naar een slagende aanvraag. We nemen het aanvraagproces uit handen en schrijven een uitstekende business case voor de RVO. Zo kan jij je focussen op de daadwerkelijke ontwikkeling.

Hulp nodig bij je DEI+ subsidieaanvraag?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de DEI+ om jouw duurzame project te realiseren? Of zoek je hulp bij je DEI+ aanvraag? Wij helpen graag! Neem contact op via onderstaande buttons.

Afbeelding van Conmeq laadwagen, decoratief.

CASE: CONMEQ

Conmeq heeft via de DEI+ regeling een subsidiebedrag van €678.294 ontvangen. Hun X-serie, een elektronisch in-wheel aangedreven wiellader, leidt tot aantoonbare CO2-emissiereductie ten opzichte van conventionele diesel wielladers. Met de subsidie heeft Conmeq kunnen investeren in de risicovolle pilotfase.