Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Maarten Robbers vraagt subsidie aan.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Aanvraagproces

Nadat je een WBSO-beschikking hebt gekregen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen om het recht op WBSO te behouden. Je moet zowel een projectadministratie als een urenadministratie bijhouden om aan te kunnen tonen dat je inspanningen levert zoals beschreven in de WBSO-aanvraag.

Ugoo helpt

Het is soms lastig om te begrijpen waar je subsidieaanvraag allemaal aan moet voldoen. De RVO stelt verschillende eisen aan verschillende subsidies en door het jargon zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Wij helpen graag om de droge stof begrijpelijk te maken. Hieronder zie je het stappenplan van het WBSO-traject wanneer wij dit voor je regelen.

DIT IS MARK, WBSO-EXPERT!

Passie voor techniek en innovatie techniek had ik al toen ik bij Ugoo kwam werken. In de ruim 10 jaar tijd die volgde heb ik mij ontwikkeld tot IT- en WBSO expert. Ik help ondernemers graag om in korte tijd een slagend subsidieproject neer te zetten, zodat zij zich kunnen richten op het ontwikkelen van mooie producten. Verder ben ik de gaming expert van Ugoo. Mocht je een toffe game maken waarbij je subsidie kunt gebruiken, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Stuur Mark een bericht
Foto van Mark van Duinen.

Hoe helpen wij jou?

Een WBSO-traject met ons bestaat uit vijf stappen. Hierin nemen wij zo veel mogelijk werk uit handen. Onze consultants blijven van het begin tot eind betrokken, zodat jij je kunt focussen op op ondernemen.

Potentieel bepalen

Als eerste bepalen we samen het potentieel. Om draagvlak bij de betrokkenen te creƫren, starten we met een duidelijke uitleg over welke werkzaamheden in aanmerking komen en welke juist niet. Vervolgens maken we samen een kader van het R&D-project en het aantal uren dat aan dit project wordt besteed. Zo kunnen we een schatting van het uiteindelijke subsidiebedrag maken.

Subsidie aanvragen

Op basis van een technisch interview schrijven wij vervolgens het volledige project en nemen alle overige werkzaamheden uit handen.

Daarnaast onderzoeken en matchen we andere subsidiekansen. Zo kom je met een WBSO-beschikking ook in aanmerking voor de Innovatiebox.

Inrichting administratie

Tijdens het WBSO-traject houd je een urenadministratie en projectadministratie bij. In het geval van softwareontwikkeling houd je ook de geproduceerde code bij in een versiebeheersysteem.

Er bestaat geen "one size fits all" aanpak voor WBSO. Daarom helpen wij met de inrichting van de administratie en de integratie met de bestaande bedrijfsvoering. Zo maken we het zo makkelijk mogelijk.

Periodieke ondersteuning

Nadat we aanvraag hebben geschreven en de administratie hebben ingericht bieden we periodieke ondersteuning, zoals workshops en trainingen. Zo geven we administratieworkshops, waarin developers wegwijs worden in het bijhouden van hun werkzaamheden. Ook helpen we je bij vragenbrieven en afgewezen aanvragen. Zo weet iedereen wanneer wat te doen.

Behoud van subsidie

Uiteindelijk moet de gehele projectadministratie voldoen aan de eisen van de RVO, om je recht op subsidie te behouden. Daarom blijven we tijdens het gehele project betrokken, zodat aan alle compliance voorwaarden wordt voldaan. We doen periodieke check-ups, houden follow-up gespreken, sturen bij waar nodig en vormen een vraagbaken voor advies. Op deze manier halen we samen het maximale uit het traject!

Meer weten?

Wil je meer weten over de WBSO, onze workshops, trainingen, compliance of een samenwerking? Of wil je WBSO-subsidie aanvragen? Neem vrijblijvend contact op!