Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Roan Lagemaat praat over WBSO.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Vragenbrief ontvangen?

Heb je na het indienen van een WBSO-aanvraag aanvullende vragen ontvangen? Of is je WBSO-aanvraag zelfs afgewezen? Geen zorgen! Wij hebben ruime ervaring op het gebied van vragenafhandelingen en bezwaartrajecten en weten vaak alsnog een volledige goedkeuring te verkrijgen. Hier lees je hoe wij je kunnen helpen.

Waarom een vragenbrief?

Een ingediende WBSO-aanvraag wordt altijd beoordeeld door een RVO-adviseur. Het kan gebeuren dat deze adviseur de aanvraag nog onvoldoende duidelijk vindt en daarom meer informatie nodig heeft. In zo’n situatie ontvang je een brief met aanvullende vragen over de WBSO-aanvraag.

Wat te doen bij een WBSO-vragenbrief?

Door onze jarenlange ervaring met het afhandelen van vragenbrieven en bezwaartrajecten, weten wij precies welke technische informatie nodig is om jouw aanvraag alsnog slagend te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen analyseren we de ingediende WBSO-aanvraag en vragenbrief (en eventueel de afwijzing) en adviseren we geheel kosteloos over de mogelijkheden en kansen. Vervolgens besluiten we gezamenlijk of en hoe we het vervolgtraject invullen.

Ons stappenplan bij WBSO vragenbrieven en afwijzingen

Kennen wij elkaar nog niet? Dan plannen wij eerst een (digitale) kennismaking in. Hierin inventariseren we de huidige aanvraag en vragenbrief. Op basis van dit gesprek adviseren wij je over de slagingskans en de verbetermogelijkheden van de aanvraag.

Technisch overleg

Vervolgens plannen we een technisch overleg in. Een Ugoo-consultant gaat om de tafel met jouw R&D-personeel, bijvoorbeeld met programmeurs of engineers. Tijdens dit overleg bespreken we de technische ontwikkelingen binnen het project, om een gedetailleerd beeld te krijgen van de innovativiteit. Dit leggen we vervolgens naast de ingediende WBSO-aanvraag.

Antwoordbrief of bezwaarschrift

Op basis van het technisch overleg stellen wij een antwoordbrief of bezwaarschrift op. Hierin geven we antwoord op de aanvullende vragen van de RVO. Uiteraard overleggen wij deze brief met jou voor een akkoord.

Indiening

Tot slot dienen wij de antwoordbrief of het bezwaar voor je in bij de subsidieverstrekker. Wij ontzorgen je door het hele contact met hen voor je uit handen te nemen.

Meer informatie of ondersteuning nodig?

Na invulling van het contactformulier nemen wij binnen één dag contact met je op en bespreken we de mogelijkheden om jouw WBSO-aanvraag alsnog te laten slagen. Of heb je liever direct een telefoongesprek?