Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Maarten Robbers vraagt subsidie aan.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!
Doe de subsidiecheck!

BMKB

Het BMKB is een borgstellingskrediet voor bedrijven die een lening willen afsluiten, maar onvoldoende zekerheid kunnen bieden aan de financier.

Waarom BMKB?

Met deze regeling staat de overheid deels garant voor de lening. Wanneer je WBSO-ontvangt zijn de voordelen van het BMKB nog groter. De BMKB vergroot het onderpand en daarmee de financierbaarheid van je onderneming.

DIT IS PIETER, FINANCIEEL SPECIALIST!

Ik werk als Consultant Innovatie & Duurzaamheid in Eindhoven. Door mijn bedrijfseconomische achtergrond en affiniteit met techniek, ben ik in staat om innovatieve business cases van mijn klanten te doorgronden en deze financieel mede mogelijk te maken met fiscale instrumenten, subsidies en innovatieleningen.

Stuur Pieter een bericht
Foto van Pieter Verhaegh.

Alles over BMKB

De belangrijkste vragen over BMKB worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is BMKB?

BMKB is een geldlening waarbij de overheid deels garant staat, wanneer je zelf onvoldoende onderpand kan bieden aan de bank. Het is een bankkrediet met gunstige voorwaarden.

Kom ik in aanmerking voor BMKB?

Nederlandse MKB'ers met maximaal 250 werknemers (FTE) en een jaaromzet tot 50 miljoen. Besta je minder dan 3 jaar? Dan ben je een starter en kan je binnen de BMKB extra steun krijgen. Heb je een WBSO-beschikking? Dan zijn de mogelijkheden nog ruimer.

Wat levert BMKB mij op?

De overheid staat voor 60% garant wanneer je ook WBSO ontvangt, tot een maximum van € 1,5 miljoen. De overige 40% wordt regulier bancair gefinancierd. De looptijd is maximaal 12 jaar.

Wat moet ik doen voor BMKB?

Ontvang je WBSO en wil je gebruikmaken van de BMKB-regeling? Laat ons het proces begeleiden, de financiële stukken inzien en in gesprek gaan met de bank. Wij zullen je WBSO-project analyseren en dit meenemen om de bank te overtuigen je middels de BMKB regeling te gaan financieren.

Hoe helpen wij jou?

Wij begeleiden het proces, geven kritische reviews van je financiële stukken en gaan om de tafel met de bank om tot een geschikte financiering te komen. De bank regelt vervolgens dat de BMKB-regeling toegepast wordt op de lening. De voorwaarden voor aflossing spreek je zelf af met de bank.

Meer weten?

Wil je weten of je aanspraak maakt op de BMKB, heb je advies nodig of hulp? Neem vrijblijvend contact op!