Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

MEAF

In een wereld waar plasticafval een groeiend probleem vormt, heeft MEAF Machines B.V., een trots Zeeuws familiebedrijf, een baanbrekende oplossing ontwikkeld: de Xtender. Als ontwikkelaar en bouwer van extrusielijnen voor klanten wereldwijd, heeft MEAF zich altijd ingezet voor duurzaamheid en innovatie. Nu richten ze hun focus op de groeiende behoefte aan PET-recycling, vooral in de voedselverpakkingsindustrie.
.

Plastic afval is een groeiend probleem wereldwijd, met ernstige gevolgen voor het milieu en de gezondheid voor mens en dier. Het grootste deel van het plasticafval is afkomstig van verpakkingsmateriaal. Er is een grote behoefte om het aandeel gerecycleerd plastic in de productie van nieuw plastic verpakkingsmateriaal te verhogen.

PET (polyethyleentereftalaat) is een type plastic dat zich uitstekend leent als verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen en is één van de weinige plastics die gerecycled kan worden tot voedselverpakkingen. Bestaande oplossingen voor PET-recycling hebben echter een hoog energieverbruik, zijn ruimte en kapitaalintensief en daarmee niet toegankelijk voor kleine- en middelgrote producenten van voedselverpakkingen.

De oplossing: Xtender

Om PET-recycling toegankelijker en duurzamer te maken in de kunststofindustrie is MEAF Machines de ontwikkeling gestart van de Xtender. Dit is een nieuw type polymeerprocessor, die zich onderscheidt van de huidige oplossingen door een uitstekende energie-efficiëntie en tegelijkertijd lagere investerings- en onderhoudskosten. In vergelijking met gelijksoortige alternatieven gebruikt de Xtender slechts de helft van de energie per kilogram verwerkt materiaal, wat resulteert in een vermindering tot wel 214 ton CO₂-uitstoot per jaar tijdens het productieproces.

Dankzij onze nauwe samenwerking met Ugoo zijn we bij MEAF niet alleen succesvoller in het verkrijgen van subsidies, maar zijn we ook beter georganiseerd en gericht op innovatie als geheel. En juist dat is essentieel voor de voortdurende groei en continuïteit van ons bedrijf.
Elwin Houtekamer, MEAF Machines

DEI+ subsidie

Voor het ontwerpen, vervaardigen én testen van twee pilotopstellingen die het werkingsprincipe van de Xtender demonstreren heeft Ugoo samen met MEAF een aanvraag opgesteld en ingediend voor de DEI+ subsidie. De DEI+ is een subsidie ter ondersteuning van innovatieve CO2­­-reducerende technieken. De ontwikkeling van de Xtender van MEAF sluit naadloos aan bij doelstellingen van de DEI+, vanwege de uitstekende energie-efficiëntie én de bevordering van recycling in de plasticfolie-industrie. MEAF heeft voor het pilotproject een subsidiebedrag van meer dan €300.000 ontvangen om deze ontwikkeling te financieren.

Subsidiepartners MEAF Machines en Ugoo

Sinds 2020 is Ugoo strategisch partner van MEAF Machines op het gebied van subsidieverwerving. Deze samenwerking mag met recht een strategisch partnerschap genoemd worden: samen met MEAF hebben we tweemaal de DEI+ subsidie, eenmaal de MIT-subsidie en de jaarlijkse terugkerende WBSO succesvol aangevraagd.

Dit is gelukt doordat we jaarlijks proactief de projecten van MEAF Machines bespreken en nieuwe subsidiekansen verkennen.  De fabrieksbezoeken in Yerseke enthousiasmeren Ugoo hierbij telkens weer, waarin we naast het zien van de eigen in-house testfaciliteit ook begrip krijgen over de innovatieambities van MEAF. Daarnaast ondersteunt Ugoo MEAF Machines bij de inrichting van de administratie en subsidieverantwoording.

Foto van Pieter Verhaegh.

Dit is Pieter, specialist in de DEI+ subsidie!

Door mijn schrijfkunde en bedrijfseconomische achtergrond ben ik in staat een logisch leesbaar projectplan op te stellen. Samen met jouw innovatiedrang leidt dit tot een slagende DEI+ aanvraag. 

Laten we samen een duurzaam succesverhaal maken! 

Stuur Pieter een bericht