Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Winst uit je Woning

Het versnellen van de verduurzaming van bestaande woningen biedt een enorm potentieel voor energiebesparing in Europa. Woningeigenaren ervaren echter complexiteit bij het verduurzamen van woningen. Winst uit je woning helpt woningeigenaren met het collectief inkopen van duurzaamheidsmaatregelen en het vereenvoudigen van het proces voor uitvoerders. Zo kan er efficiënter, makkelijker en goedkoper worden geïnvesteerd in de verduurzaming van woningen.
.

Om de verduurzaming van woningen te versnellen, heeft Winst uit je Woning een subsidie van €1,9 miljoen ontvangen vanuit het LIFE Clean Energy Transition Fonds.

De kracht van Winst uit je Woning

Winst uit je woning informeert woningeigenaren over relevante duurzaamheidsmaatregelen zoals HR++ glas, zonnepanelen, spouwmuur-, vloer- of bodemisolatie. Vervolgens worden de geïnteresseerde woningeigenaren gekoppeld aan lokale uitvoerders die een advies uitbrengen en de werkzaamheden ook daadwerkelijk uitvoeren. Zo maakt Winst uit je woning het verduurzamingsproces voor woningeigenaren niet alleen gemakkelijker, maar wordt het acquisitieproces van uitvoerders ook vereenvoudigd. Sinds 2015 helpt Winst uit je woning al ruim 350 uitvoerders met deze unieke propositie. 

Groei door White Label  

Om de duurzaamheidstransitie echt te versnellen wordt er gewerkt aan een “white label-oplossing”. Dit betekent dat bijvoorbeeld hypotheekverstrekkers, gemeenten of energiemaatschappijen hun klanten kunnen voorzien van relevante verduurzamingsinformatie vanuit de eigen merkidentiteit. Niet alleen binnen Nederland, maar door heel Europa kunnen woningen op deze manier worden verduurzaamd.

In samenwerking met TNO worden replicatie- en exploitatiestrategieën ontwikkeld voor andere EU-lidstaten, wat een enorme versnelling teweeg kan brengen in de verduurzaming van de Europese woningvoorraad. Alleen al gedurende dit project zal zeker €300 miljoen geïnvesteerd worden in verduurzamingsmaatregelen, in tot wel 19.000 woningen, met tot 60.000 ton CO2-emissiereductie per jaar.    

Over Life

Het LIFE Clean Energy Transition-programma heeft een budget van bijna €1 miljard voor de periode van 2021-2027 en heeft als doel de overgang naar een klimaatneutrale en veerkrachtige economie te vergemakkelijken. Het transitieprogramma doet dit door coördinatie- en ondersteuningsprojecten door heel Europa te financieren met een hoge EU-toegevoegde waarde, die gericht zijn op het doorbreken van sociaaleconomische én marktbarrières. Het initiatief van Winst uit je woning en TNO is één van de vier verkozen projecten uit 18 inzendingen uit heel Europa. De goedkeuring is gezien de competitieve aard van de subsidie een indrukwekkende prestatie en erkenning van de innovatieve aanpak van het project.

Samenwerking met Ugoo

Sinds 2021 is Ugoo strategisch subsidiepartner van Winst uit je woning en adviseert bij het gehele traject: van het identificeren van de subsidies tot en met het inrichten van de administratie.

“Met deze bijdrage uit het LIFE Clean Energy Transition fonds kan Winst uit je Woning een enorme bijdrage leveren aan het verduurzamen van woningen door heel Europa en de ondersteuning van Ugoo is van onschatbare waarde geweest in het verkrijgen van de subsidie”
Lieven Andringa – Algemeen Directeur Winst uit je woning
Foto van Joost Jansma.

DIT IS JOOST, CONSULTANT DUURZAAMHEID!

Ik ben gedreven om impact te maken en optimistisch in mijn zoektocht naar een rechtvaardigere en duurzamere maatschappij.

Stuur Joost een bericht