Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

BPROCARE

BproCare ondersteunt zorgprocessen met geavanceerde technologie. Ze hebben één duidelijke missie: de communicatie in de zorg optimaliseren en menselijker maken. In plaats van eenzijdige alarmeringen, zorgt de software van BproCare voor specifieke zorgoproepen die visueel in beeld verschijnen, samen met de mogelijkheid tot interactie tussen cliënten en zorgmedewerkers.
Bprocare helpt ouderen langer thuis te leven.

Zorg Communicatie Platform

BproCare is opgericht met een helder doel: de controle en autonomie terugbrengen naar de patiënt en medewerkers in de zorg. Oprichter Christian Plakké benadrukt: "idealiter zou elke patiënt continu de ondersteuning van een “buddy” of familielid ontvangen, maar dat is simpelweg niet haalbaar." Daarom besloot BproCare te onderzoeken hoe ze deze “buddy” konden vervangen met behulp van slimme technologie, resulterend in het Zorg Communicatie Platform. Het Zorg Communicatie Platform van BproCare biedt innovatieve technologie voor alarmering, communicatie en zelfredzaamheid in de ouderen-, gehandicapten- en thuiszorg. Deze oplossingen dragen bij aan efficiënt ingerichte zorgprocessen en leggen de nadruk op waar het écht om draait: het contact met anderen.

De volgende generatie zorgtechnologie; twee recente ontwikkelingen

Eén van de meest in het oog springende innovaties is de WelzijnsRadar, een techniek waarmee de (bewegende) omgeving wordt gescand door middel van (onschadelijke) radiogolven. Dit systeem voor leefstijlmonitoring is compact en makkelijk op een plafond te monteren. Het detecteert wanneer een persoon valt en verzamelt gegevens die kunnen worden gebruikt om activiteitenpatronen te volgen en tekenen van een verslechterende gezondheid te herkennen. De WelzijnsRadar werkt zelfs in het donker, gebruikt geen camera’s en waarborgt altijd de privacy.

Een ander goed voorbeeld waar techniek en zorg samenkomen is de Medical Tab, een innovatieve tablet die aan een ziekenhuisbed of achterwand van een patiëntkamer kan worden gemonteerd. Het doel van de tablet is de communicatie tussen patiënt en zorgmedewerker persoonlijker en duidelijker te maken. Zo kan beter worden gereageerd op oproepen en weet de patiënt ook beter waar hij/zij aan toe is.

Martijn Boshuis: “Ik heb Ugoo leren kennen bij een bedrijf waar ik eerder verantwoordelijk voor was. Het meedenken, de creativiteit en de flexibiliteit heb ik toen als erg prettig ervaren. Bij BproCare was het altijd een uitdaging om de aanvraag voor WBSO goed op papier te krijgen en door het proces te leiden. Met Ugoo is dit een stuk overzichtelijker en eenvoudiger geworden!”
Martijn Boshuis

 

Samenwerking Ugoo en BproCare

Sinds 2021 is Ugoo de strategische subsidiepartner van BproCare. In deze periode zijn drie WBSO-projecten opgetuigd voor de innovaties die BproCare ontwikkelt. Ugoo en BproCare houden periodiek de interne development roadmap tegen het licht om updates binnen de WBSO-aanvragen op te voeren of andere subsidiemogelijkheden te verkennen. Daarnaast ondersteunt Ugoo ook bij de inrichting van de administratie. Een fijne samenwerking, op naar nog vele jaren innovatie in de zorg!

Foto van Wouter Veldkamp.

Als consultant zoek ik continu naar nieuwe financieringsmogelijkheden en subsidies voor innovatieprojecten van mijn (toekomstige) klanten.

Stuur Wouter een bericht