Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

BIKEFLIP

Kinderen groeien. Fietsen niet. BikeFlip biedt een duurzaam fietsabonnement met omruil- en reparatieservice aan huis.
Foto van BikeFlip.

De circulaire kinderfiets

BikeFlip is een circulaire en sociale onderneming die kinderfietsen een nieuw leven geeft. Ze zamelen oude fietsen in en deze worden compleet in-house refurbished. Met het BikeFlip abonnement kan je online een fiets bestellen. Deze wordt bij je thuis afgeleverd. Wanneer deze fiets te klein is geworden voor je kind, kan je hem inruilen voor een grotere. De te kleine fiets kan zo weer naar een ander kind. Daarbij bieden ze ook een reparatieservice aan huis aan. Op deze manier zet BikeFlip een duurzame fietseconomie op.

De impact van BikeFlip

De refurbished fietsen dragen bij aan het verminderen van CO2-uitstoot. Tijdens de productie van nieuwe fietsen komt namelijk veel CO2-vrij. Ook is er een grondstoffentekort. Vanuit het klimaatakkoord is gesteld dat dit grondstoffentekort niet moet leiden tot een vertraging van de energietransitie. Met de circulaire fietsen zijn er vrijwel geen nieuwe grondstoffen nodig en wordt er ook geen CO2 geproduceerd. Zo levert BikeFlip een bijdrage aan zowel de klimaatdoelstellingen als de doelen rondom circulariteit.

Naast een duurzame impact, heeft het initiatief ook een maatschappelijke impact. Landelijk gezien zijn er veel wijken met een lage sociaaleconomische status, waar kinderen geen fiets hebben. Hun ouders kunnen de stijgende fietsprijzen, mede door het grondstoffentekort en de schaarste in de fietsenbranche, niet meer betalen. Via samenwerkingen met sociale projecten zoals gemeentelijke buurtinitiatieven, kunnen deze kinderen mede dankzij Bikeflip toch van een fiets voorzien worden.

Ten slotte heeft BikeFlip ook een financiële impact. Er belanden jaarlijks meer dan 250.000 vergeten fietsen op gemeentelijke fietsendepots. Dit kost de gemeente veel geld, vanwege personeelskosten, onderhoud en huisvesting. Vaak zijn veel van deze fietsen goed voor een tweede leven. BikeFlip kan helpen deze kosten te verminderen. Door samen te werken met de gemeenten kunnen fietsen die normaal gesproken in een fietsdepot worden opgeslagen, weer een nieuw leven krijgen.

Samenwerking BikeFlip en Ugoo

Sinds 2022 is Ugoo de strategische partner van BikeFlip op het gebied van subsidieverwerving. Binnen deze samenwerking hebben we meermaals succesvol WBSO-subsidie aangevraagd. Als kers op de taart kwam daar ook de Kansen voor West subsidie bij.

De samenwerking bevalt voor beide partijen erg goed. In constructief overleg worden samen doelen bereikt, daar zijn we bij BikeFlip erg blij mee. De persoonlijke aandacht en oprechte interesse van onze Ugoo accountmanager, Anne Babijn, is echt een plus.
Casparis Beyer, co-founder BikeFlip

Naast het verkennen van mogelijkheden en het aanvragen van de subsidies ondersteunt Ugoo ook bij de inrichting van de administratie.

Zo heeft BikeFlip onder begeleiding van Ugoo financiering verkregen om snel te kunnen opschalen. Hiermee kunnen zij sneller bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen, zoals het gebrek aan fietsen onder kinderen uit wijken met een lage sociaaleconomische status.

Logo van BikeFlip.
Afbeelding met persoon, WBSO-consultant, vrouw in zakelijke kleding, kantooromgeving, binnen, WBSO, subsidie, Innovatiebox.

DIT IS ANNE, CONSULTANT INNOVATIE!

Ik ben hoog over betrokken bij de procesvoering en procesverbetering als het gaat om alle subsidieregelingen in het kader van innovatie, duurzaamheid, HR en kredieten.

Stuur Anne een bericht