Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Pieter Verhaegh - specialist in WBSO, Innovatiebox, Kredieten en leningen.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

Rabo Innovatielening

De Rabo Innovatielening (RIL) is een achtergestelde geldlening, bedoeld voor innovatieve ondernemingen (o.a. start-ups) in de cruciale vroege levensfase. De geldlening kan oplopen tot €150.000.

Waarom de Rabo Innovatielening?

De RIL wordt verstrekt aan innovatieve bedrijven die nog geen omzet en bewezen resultaten hebben, waardoor ze niet in aanmerking komen voor een bancaire lening of lease. Via de RIL kan je toch de benodigde financiering krijgen om je innovatieve project uit te voeren.

DIT IS PIETER, FINANCIEEL SPECIALIST!

Ik werk als Consultant Innovatie & Duurzaamheid in Eindhoven. Door mijn bedrijfseconomische achtergrond en affiniteit met techniek, ben ik in staat om innovatieve business cases van mijn klanten te doorgronden en deze financieel mede mogelijk te maken met fiscale instrumenten, subsidies en innovatieleningen.

Stuur Pieter een bericht
Foto van Pieter Verhaegh.

Alles over de Rabo-Innovatielening

De belangrijkste vragen over de RIL worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is de Rabo Innovatielening?

De RIL wordt verstrekt voor innovatieve BV’s die nog geen omzet en bewezen resultaten hebben, waardoor ze niet in aanmerking komen voor een bancaire lening of lease. Het is een achtergestelde lening. Dit betekent dat je in het geval van financiële problemen de Rabobanks pas als laatste hoeft terug te betalen.

Kom ik in aanmerking voor de Rabo Innovatielening?

Je komt in aanmerking als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je bent een B.V. die zich in de juiste levensfase bevindt.

  • Je hebt een realistisch voorgenomen project.

  • Je ontwikkelt een product of dienst met een hoog innovatief gehalte (onderscheidend vermogen).

  • Je hebt de overtuigingskracht om het eigen team aan te vullen met mensen of instituten die beschikken over de gewenste vaardigheden en competenties.

Wat moet ik doen voor de Rabo Innovatielening?

Je voert ontwikkelwerkzaamheden uit op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en vitaliteit. Voorbereidende of opstartende activiteiten worden via de Rabobank gefinancierd. Denk hierbij aan fysieke productontwikkeling, eerste prototypes, marktonderzoek en onderzoek naar potentiële partners en distributeurs.

Wat levert de Rabo Innovavtielening mij op?

De geldlening varieert van €25.000 tot €150.000, afhankelijk van de grootte van de gedefinieerde begroting (bestaande uit loonkosten, materiaalkosten e.d.). De looptijd van de lening bedraagt 7 jaar en heeft een jaarlijkse vaste rente van 7,5%.

Hoe helpen wij jou?

Door onze expertise op het gebied van duurzaamheid en technologie zijn wij in staat duurzame innovaties zo goed mogelijk te begrijpen en te vertalen naar een slagende aanvraag. We nemen het aanvraagproces uit handen en schrijven een uitstekende business case voor de RVO. Zo kan jij je focussen op de daadwerkelijke ontwikkeling.

Meer weten?

Heb je een project dat mogelijk in aanmerking komt, wil je meer weten of heb je vragen? Neem telefonisch contact op of stuur een E-mail!