Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Ugoo Office Managers Heine en Margriet.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

Praktijkleren

Praktijkleren is een financiële tegemoetkoming voor de begeleidingskosten die een werkgever maakt bij het creëren van praktijk- en werkleerplaatsen.

Waarom Praktijkleren?

Met de subsidie Praktijkleren kunnen studenten die een beroepsopleiding volgen meer werkervaring op doen. Zo worden studenten beter voorbereid op de arbeidsmarkt, wat ten goede komt aan de kwaliteit van starters.

DIT IS DANNY, SPECIALIST IN OPLEIDING EN ONTWIKKELING!

Ik heb veel ervaring met subsidiekansen op het gebied van leren en ontwikkelen. Hoe mooi is het wanneer alle werkenden ook de kans krijgen om zich blijvend te ontwikkelen? Alleen dan wordt innovatie vanaf de kern ondersteund. Ugoo en ik helpen je graag om de mogelijkheden te verkennen om jouw werknemers te stimuleren zich te blijven ontwikkelen.

Stuur Danny een bericht
Foto van Danny van Wijk, Consultant Innovatie.

Alles over Praktijkleren

De belangrijkste vragen over Praktijkleren worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is Praktijkleren?

De subsidie Praktijkleren is een financiële tegemoetkoming voor de begeleidingskosten die een werkgever maakt bij het creëren van praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen.

Kom ik in aanmerking voor Praktijkleren?

Tot 2023 stelt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) jaarlijks subsidie beschikbaar. Je komt als werkgever mogelijk in aanmerking voor subsidie wanneer je een leerplaats aanbiedt.

Wat moet ik doen voor Praktijkleren?

Een leerplaats aanbieden voor leerlingen uit één van de onderstaande categorieën:

  • VMBO

  • MBO

  • HBO, gericht op een duale of deeltijdopleiding die binnen de sectoren techniek of landbouw en natuurlijke omgeving valt

  • Promovendi

  • Technologisch ontwerpers in opleiding (toio)

  • VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs)

  • PRO (praktijkleerplaats)

  • Entree-opleiding in het vmbo

De regeling werkt niet volgens het principe ‘wie het eerst komt die het eerst maalt’. Echter wordt geadviseerd om de aanvraag zo snel mogelijk in te dienen na afloop van het begeleidingstraject.

Wat levert Praktijkleren mij op?

Per categorie wordt het beschikbare subsidiebedrag evenredig verdeeld over de ingediende aanvragen. Het maximum bedraagt € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats.

Hoe helpen wij jou?

We polsen jaarlijks of er praktijkleerplaatsen zijn afgegeven. We benaderen je wanneer de subsidie weer is opengesteld en nemen het aanvraagproces uit handen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Praktijkleren, heb je advies nodig of wil je de subsidie aanvragen?