Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Hannah Kistemaker schrijft innovatie en duurzaamheidssubsidies.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

ISDE

De ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) biedt subsidie voor de verduurzaming van bedrijfspanden. Zo wordt subsidie verstrekt voor bijvoorbeeld een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet, een warmtepomp en kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Waarom ISDE?

Het doel van de ISDE is het aantrekkelijker maken van investeringen in duurzame warmte. Door subsidie te verstrekken worden dergelijke duurzame investeringen net zo betaalbaar als goedkopere, minder energiezuinige varianten.

Investeer je in verduurzaming, maar sluit de ISDE nét niet aan? Kijk dan eens naar de EIA en SDE++.

DIT IS JOOST, SPECIALIST IN DUURZAAMHEID

Ik ben gedreven om impact te maken en optimistisch in mijn zoektocht naar een rechtvaardigere en duurzamere maatschappij. Het is mijn ambitie een bijdrage te leveren aan de transitie naar een koolstofarme economie en hier kan ik als consultant duurzaamheid & innovatie invulling aan geven door innovatieve projecten op het gebied van (hernieuwbare) energie, CO2-reductie en circulariteit te adviseren in subsidiemogelijkheden.

Stuur Joost een bericht
Foto van Joost Jansma.

Alles over de ISDE

De belangrijkste vragen over de ISDE worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is de ISDE?

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een subsidieregeling voor ondernemers die hun pand willen verduurzamen.

Kom ik in aanmerking voor de ISDE?

De ISDE is interessant voor alle organisaties. Dit varieert van zakelijke gebruikers (bedrijven, woningcorporaties, verenigingen, VvE’s, overheden en particuliere verhuurders) tot installatie- en bouwbedrijven. Je vraagt de subsidie aan vóórdat je de koopovereenkomst voor de duurzame investering sluit. Je kunt de subsidie dus niet aanvragen met terugwerkende kracht.

Wat moet ik doen voor de ISDE?

Ben je een installatie- of bouwbedrijf? Dan kan je je duurzame oplossing op de lijst krijgen van middelen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden.

Zakelijke gebruikers kunnen subsidie aanvragen voor de aankoop van duurzame oplossingen voor een (bedrijfs)pand.


Wat levert de ISDE mij op?

Het voordeel is afhankelijk van het type investering en de specifieke maatregelen die zijn genomen voor verduurzaming.

Hoe helpen wij jou?

Ben je een zakelijk gebruiker? Dan inventariseren wij het project en schrijven we de aanvraag. Ben je een installatie- of bouwbedrijf? Dan helpen we je om je duurzame oplossing op de lijst van subsidiabele oplossingen te krijgen.

Meer weten?

Heb je een project dat mogelijk in aanmerking komt, wil je meer weten of heb je vragen?