Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Ugoo consultants in overleg over WBSO en Kansen voor West subsidie.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

INTERREG

INTERREG is een Europees subsidieprogramma om samenwerking tussen Europese lidstaten te stimuleren. Het doel is om gezamenlijk innovatieve oplossingen te ontwikkelen om grensoverschrijdende vraagstukken op te lossen. Het programma loopt tot en met 2027.

Waarom INTERREG?

INTERREG bestaat uit meerdere programma’s die zich richten op internationale samenwerkingsverbanden. Belangrijke thema’s zijn klimaatadaptatie, watermanagement, hernieuwbare energie, gezondheidszorg en circulaire economie.

DIT IS BAS, SPECIALIST IN EUROPESE SUBSIDIES!

Ik zie mezelf als een partner voor mijn opdrachtgevers, en het is mijn doel om hen op de lange termijn te helpen met het verkrijgen van subsidies en andere financieringsvormen zodat zij zich volledig kunnen blijven richten op hun R&D en technologische innovatieprojecten.

Stuur Bas een bericht
Foto van Bas van den Berk.

Alles over INTERREG

De belangrijkste vragen over INTERREG worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is INTERREG?

INTERREG is een Europese subsidieregeling voor internationale projecten. Het bestaat uit meerdere programma’s die zich richten op internationale samenwerkingsverbanden met oog op de economie. Het doel is om gezamenlijk innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor Europese maatschappelijke uitdagingen.

INTERREG kent verschillende programma's afhankelijk van de locatie en expertise van de aanvrager. Inhoudelijk sluiten de programma's grotendeels aan op de Europese Green Deal.

Kom ik in aanmerking voor INTERREG?

De doelgroep van INTERREG bestaat uit bedrijven en kennisinstellingen, ontwikkelingsmaatschappijen, overheden en non-profit instellingen.

Wat moet ik doen voor INTERREG?

Het programma werkt gedurende de looptijd met verschillende oproepen. Je komt in aanmerking voor subsidie als je in samenwerking met minstens één Europese partner een maatschappelijk relevant project uitvoert.

Wat levert INTERREG mij op?

INTERREG kent verschillende programma's met elk een eigen budget en voorwaarden. Het is een complexe regeling met oproepen binnen verschillende thema's. Het verschilt per programma en oproep hoeveel van de gemaakte kosten er vergoedt worden. Wat zeker is:

  • Bedrijven, instanties, organisaties komen in aanmerking voor een subsidiebedrag dat per regio wordt bepaald.

  • Door de subsidie krijgt jouw organisatie de mogelijkheid om de internationale positie te versterken.

  • Organisaties en bedrijven dragen bij aan een gezonder, veiliger of duurzamer Europa.

Hoe helpen wij jou?

Wij analyseren het project, onderzoeken en matchen meer subsidiekansen en schrijven de aanvraag. Door onze ervaring op het gebied van duurzame en technologische innovaties zijn we in staat de meest complexe projecten te vertalen naar een kansrijke aanvraag. Wij verwerven de subsidie, zodat jij je kan blijven richten op het innoveren.

Meer weten?

Heb je een project dat mogelijk in aanmerking komt, wil je meer weten of heb je vragen?