Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Hannah Kistemaker schrijft innovatie en duurzaamheidssubsidies.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

EFRO Oost

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling heeft voor Oost-Nederland een nieuw subsidieprogramma opgesteld. Het programma loopt van 2021 tot en met 2027. De regeling stimuleert marktgerichte innovaties voor een slimmer en groener Europa.

Waarom EFRO Oost?

EFRO Oost verleent subsidies voor duurzame en technologische innovaties in de provincies Gelderland en Overijssel. Het programma kent verschillende oproepen waarvoor ondernemers hun project kunnen indienen. Zo kan je voordeliger innoveren en bijdragen aan de regionale concurrentiekracht en werkgelegenheid.

DIT IS JOOST, SPECIALIST IN DUURZAAMHEID!

Met grote stappen naar een kleine voetafdruk – dat is mijn motto. Ik hou me graag bezig met duurzame ontwikkeling in de breedste zin: hoe kunnen we innoveren, waarde creëren en bijdragen aan (sociaal) maatschappelijke transities, in lijn met klimaatdoelstellingen. Met mijn technische achtergrond maak ik mij complexe technische vraagstukken snel eigen en ontbreekt het mij niet aan intrinsieke motivatie om ambitieuze verduurzamingsplannen tot realiteit te brengen.

Stuur Joost een bericht
Foto van Joost Jansma.

Alles over EFRO Oost

De belangrijkste vragen over EFRO Oost worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is EFRO Oost?

EFRO Oost is een Europees subsidieprogramma voor de provincies Gelderland en Overijssel. Het programma heeft twee doelstellingen op het gebied van werkgelegenheid en economie.

Doelstelling 1: een slimmer Oost-Nederland, door de bevordering van een innovatieve en slimme economische transformatie.

Doelstelling 2: een groener Oost-Nederland, door innovatie, demonstratie en acceptatie van slimme oplossingen in de energietransitie.

Binnen de prioriteiten staan twee actielijnen centraal:

Actielijn 1: samenwerking van mkb, met grootbedrijf en/of kennisinstellingen

Actielijn 2: (gedeelde) test- en demonstratiefaciliteiten

Kom ik in aanmerking voor EFRO Oost?

Samenwerking dient voornamelijk binnen Gelderland en Overijssel plaats te vinden. Samenwerkingspartners van buiten de provincies wel toegestaan, zolang dit bijdraagt aan de versterking van de regionale economie in Oost-Nederland. Je komt in aanmerking wanneer je project past binnen een van de onderstaande cross-overs en aansluit bij een een oproep.

De regio Oost-Nederland ziet kansen in de volgende cross-overs:

Manufacturing & MaterialTech

Innovaties binnen deze cross-over hebben betrekking op de volgende gebieden:

 • Smart Industry en Industrie 4.0

 • Nieuwe, duurzame en geavanceerde materialen

 • Nanotechnologie en fotonica

Prevention & Medtech

Hieronder valt innovatie op de volgende gebieden:

 • Innovaties voor preventie

 • MedTech en Connected Health

 • Personalised Health & Nutrition

Sustainability & Foodtech

Binnen deze cross-overs ligt de focus op:

 • Eiwittransitie en voedseltechnologie

 • circulaire en natuur-inclusieve landbouw

 • Agri-tech/Smart farming

Wat levert EFRO Oost mij op?

Maximaal 40% van de projectkosten wordt vergoed. Voor het mkb is dit 50%. Het subsidiebedrag is minimaal €350.000 en maximaal €750.000.

Wat moet ik doen voor EFRO Oost?

EFRO Oost heeft een first come, first serve regeling. Daarom is het belangrijk op tijd een aanvraag in te dienen. Openstellingen in de toekomst krijgen mogelijk een andere vorm, zoals een tender.

Projecten worden beoordeeld op de volgende criteria:

 • De bijdrage aan doelstellingen EFRO Oost

 • Innovatie

 • Economisch- en financieel perspectief

 • De kwaliteit van het voorstel

 • De mate van duurzame ontwikkeling en maatschappelijke impact

Hoe helpen wij jou?

Wij analyseren het project, onderzoeken en matchen meer subsidiekansen en schrijven de aanvraag. Door onze ervaring op het gebied van duurzame en technologische innovaties en de EFRO Oost subsidie zijn we in staat de meest complexe projecten te vertalen naar een kansrijke aanvraag. Wij regelen de subsidie, zodat jij je kan blijven richten op het innoveren.

Meer weten?

Heb je hulp nodig bij je subsidieaanvraag? Neem vrijblijvend contact op! We plannen graag een vrijblijvende kennismaking in om de subsidiekansen te bespreken.