Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Ugoo consultants aan het werk achter computers.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

Digital Europe

Binnen heel Europa vertrouwen wij op digitale technologieën. We gebruiken ze om te communiceren, te werken en om de huidige milieuproblemen te onderzoeken. Ze zijn van cruciaal belang om belangrijke vraagstukken te beantwoorden en de Europese maatschappij en economie naar een hoger niveau te tillen. Het Digital Europe programma is opgesteld om dit te realiseren.

Waarom Digital Europe?

Digital Europe vormt een aanvulling op beschikbare programma’s vanuit andere Europese programma’s, zoals Horizon Europe voor onderzoek en innovatie.

Het idee: samen streven naar meer competitieve banen, een gezonder Europa en betere publieke dienstverlening via digitale technologieën.

DIT IS BAS, SPECIALIST IN EUROPESE SUBSIDIES!

Ik zie mezelf als een partner voor mijn opdrachtgevers, en het is mijn doel om hen op de lange termijn te helpen met het verkrijgen van subsidies en andere financieringsvormen zodat zij zich volledig kunnen blijven richten op hun R&D en technologische innovatieprojecten.

Stuur Bas een bericht
Foto van Bas van den Berk.

Alles over Digital Europe

De belangrijkste vragen over Digital Europe worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is Digital Europe?

Digital Europe is een subsidieprogramma voor de versnelling van het economisch herstel na de Covid-19 pandemie. Met het programma kan de digitale transformatie van de Europese maatschappij en economie makkelijker worden vormgegeven.

Kom ik in aanmerking voor Digital Europe?

Alle typen ondernemingen komen in aanmerking, maar de focus ligt op het MKB.

Wat levert Digital Europe mij op?

Voor de periode 2021 – 2027 is een budget uitgetrokken van € 7,5 miljard. Het subsidiebedrag hangt af van de oproep en of er sprake is van samenwerking of niet. Zo wordt bij Cloud-to-edge-gebaseerde projecten maximaal 50% van de kosten vergoedt, met een maximaal subsidiebedrag van €200.000 voor één onderneming. In een samenwerkingsverband is het maximumbedrag €600.000.

Voor Europese digitale innovatiehubs is er geen maximum bedrag, maar wordt 40% van de kosten die in aanmerking komen vergoedt.

Wat moet ik doen voor Digital Europe?

Digital Europe stimuleert projecten die zich bevinden binnen één van de volgende vijf aandachtsgebieden:

  1. Supercomputing

  2. Artificiële intelligentie

  3. Cybersecurity

  4. Geavanceerde digitale vaardigheden

  5. Breder gebruik van digitale technologieën binnen de maatschappij en economie

Je kunt alleen subsidie aanvragen wanneer je met jouw project aansluit op een specifieke oproep uit het programma.

Hoe helpen wij jou?

Heb je een project dat past bij een oproep van Digital Europe? Dan schrijven wij de aanvraag voor je. Door onze expertise op het gebied van IT kunnen wij je project zo goed mogelijk vertalen naar een sluitende subsidieaanvraag. Zo kan jij je focussen op de ontwikkeling en regelen wij alles eromheen.

Meer weten?

Heb je een project dat mogelijk in aanmerking komt, wil je advies of heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op!