Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

THE DATA AGENCY

Denk je aan technologie, data en analyse, dan denk je aan The Data Agency: een gespecialiseerde groep van merken die zich dagelijks inzet voor het zo optimaal mogelijk benutten van (klant)data in de bedrijfsvoering van hun klanten. Dit omvat toepassingen op het gebied van marketing, IT, risk en compliance.
.

Een gestroomlijnd WBSO-proces

Door verschillende overnames is The Data Agency de afgelopen jaren flink gegroeid. Het aanvraag- en administratieproces voor de WBSO-subsidie werd hierdoor complexer. De technische ontwikkelteams, samengesteld uit programmeurs van verschillende merken met elk hun eigen manier van werken, maakten dit proces nog uitdagender. Om deze uitdagingen aan te pakken en om een nieuwe strategie op te zetten, is The Data Agency een samenwerking aangegaan met Ugoo.

Geautomatiseerde WBSO-administratie

Het belangrijkst is dat het proces goed aansluit bij de werkwijze van de technische ontwikkelteams. Nu is het proces zo afgestemd dat de product owners van The Data Agency elk kwartaal een technische roadmap opstellen en de consultants van Ugoo hierover informeren. De consultants van Ugoo schrijven daarna de WBSO-aanvraag en dienen deze in bij de RVO. 

Op advies van Ugoo heeft The Data Agency de WBSO-administratie geïntegreerd met de projecttool Jira.  Het grootste voordeel van deze tool, is dat het een geïntegreerde tijdtracking-plugin heeft. Omdat de WBSO-aanvraag precies overeenkomt met de items op de roadmap, is de administratie een stuk eenvoudiger. Zodra men een story aanmaakt, wordt direct aangegeven of deze ontwikkelactiviteit relateert aan een WBSO-onderwerp. Als dat zo is, dan worden de gewerkte uren automatisch bijgehouden. Elke twee weken worden de WBSO-waardige stories en uren gecontroleerd en definitief gemaakt.

Ugoo beheert het volledige subsidieproces en werkt nauw samen met onze development teams. Waar de WBSO-aanvraag eerder complex en tijdrovend was, zorgt de samenwerking met Ugoo nu voor een efficiënte en soepele werkwijze!
Rob Boelhouwer, COO bij Invenna en Human Inference (onderdeel van The Data Agency)

Samenwerking met Ugoo

Sinds 2021 is Ugoo de strategische subsidiepartner van The Data Agency. Samen bespreken we elk kwartaal alle WBSO-onderwerpen, en jaarlijks lopen we de administratie door om alles goed te regelen. Daarnaast verkennen we ook regelmatig andere subsidiekansen, zoals de Innovatiebox, SLIM en buitenlandse subsidies.

Foto van Danny van Wijk, Consultant Innovatie.

Danny, consultant innovatie!

In mijn rol als consultant ontzorg ik organisaties bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Ik leer jou en je organisatie kennen en denk mee over hoe je ambities kunnen worden verwezenlijkt. Mijn ondersteunende rol zorgt ervoor dat jij je volledig kan focussen op je innovatieve projecten.

Stuur Danny een bericht