Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

ALIUS

Alius is dé adviserende groothandel en het kenniscentrum op gebied van duurzame energieoplossingen. Ze ontwikkelen, produceren en distribueren tools en producten die de wereld voorzien van duurzame energie.
Afbeelding van zonnepanelen op een dak, decoratief.

Met de lijfspreuk ’energie voor elkaar’ is Alius dagelijks op zoek naar materialen, toepassingen en innovaties die de energietransitie makkelijker maken. In het assortiment worden alleen producten opgenomen van de hoogste kwaliteit die eenvoudig en toegankelijk zijn.

Duurzame energie toegankelijk maken

Alius is continu bezig met de dag van morgen. Haar doel is een klimaatneutrale samenleving. Bij Alius hebben ze een breed assortiment aan duurzame producten. Zo bieden ze alles voor een complete pv-installatie, smart-home producten, warmtepompen, laadstations, batterijopslag en montagesystemen. Ook voor klimaatoplossingen binnen de industriële sector ben je bij Alius aan het goede adres.

Samenwerking Alius en Ugoo

Sinds 2021 is Ugoo de strategische partner van Alius op het gebied van subsidieverwerving. Binnen deze samenwerking hebben we een sterke basis voor de halfjaarlijks terugkerende WBSO-aanvraag opgezet, die zowel de hardware als softwareontwikkelingen afdekt. Hierdoor worden de R&D kosten voor Alius verlaagd, en ontwikkelt zij doorlopend aan innovatieve energieoplossingen, waaronder een PVT-systeem, een PV(T) inleg-montagesysteem, en modulaire klimaatunits. Ook ontwikkelt Alius eigen software, onder andere voor configuratie van energiesystemen en aansturing op afstand van klimaatunits.

Binnen Alius hebben we het vaak over “energie voor elkaar”, dit voelde ik ook direct bij Ugoo. Zij hebben energie voor onze vraagstukken over subsidies. Of het nu om WBSO aanvragen gaat of om verduurzaming subsidies voor ons of onze klanten. Ugoo komt snel met een vakkundig advies en begeleiden het aanvraag traject.
Sander van Osch, Manager R&D
Logo van Alius.

Foto van Bas van den Berk.

DIT IS BAS, CONSULTANT INNOVATIE!

Ik ga in gesprek met partijen die innovatief zijn op het gebied van software ontwikkeling, fysieke productontwikkeling of andere technische innovaties.

Stuur Bas een bericht