Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Maarten Robbers vraagt subsidie aan.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

SBIR

Small Business Innovation Research (SBIR) subsidieert innovatieprojecten (producten, processen en diensten) die maatschappelijke vraagstukken helpen oplossen. Met de regeling daagt de overheid het bedrijfsleven uit om via thematische oproepen gericht innovaties te realiseren.

Waarom SBIR?

SBIR stelt met oproepen mkb'ers en grootbedrijven in staat om gericht te innoveren. Oproepen hebben een maatschappelijke impact. De subsidie maakt innoveren voordeliger. Daardoor kunnen er sneller maatschappelijke vraagstukken opgelost worden.

DIT IS MAARTEN, INNOVATIESPECIALIST!

Binnen het werk van Ugoo help ik graag mee aan de financieringsvraagstukken in subsidie- of kredietaanvragen. Het opstellen van kloppende, financiële verslagen is essentieel voor het slagen van een aanvraag en daarom belangrijk dat dit correct en zorgvuldig gebeurt. Samen met de klant onderzoek ik de risico’s en bepalen we hoe deze gemitigeerd kunnen worden. Iedere klantcase is anders en met veel plezier kijk ik naar de mogelijkheden binnen ieder traject.

Stuur Maarten een bericht
Foto van Maarten Robbers.

Alles over SBIR

De belangrijkste vragen over de SBIR worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is de SBIR?

SBIR biedt subsidies voor innovatieprojecten die maatschappelijke vraagstukken helpen oplossen. Via thematische oproepen dagen overheden het bedrijfsleven uit om met passende projectvoorstellen te komen. Iedere SBIR-oproep heeft een eigen budget en deadline.

Kom ik in aanmerking voor de SBIR?

Zowel mkb-ondernemingen als grootbedrijven komen in aanmerking voor de SBIR-regeling. Het is van belang dat hun beoogde innovatie aansluit bij het oplossen van het specifieke maatschappelijke probleem van de oproep.

Wat moet ik doen voor SBIR?

Je moet een project uitvoeren dat past bij een oproepen voor SBIR. SBIR-oproepen richten zich op maatschappelijke uitdagingen. Voorbeelden van thema’s zijn:

  • Voedselzekerheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie.

  • Zekere, veilige, schone en efficiënte energievoorziening.

  • Cyber security voor een veilig en open cyberdomein.

Projecten bestaan uit 2 of 3 fasen. Voorstellen voor SBIR worden in fase 1 ingediend. Instromen in een later programmaonderdeel (fase 2 of 3) is niet mogelijk.

Welke fasen heeft een SBIR-project?

SBIR-projecten bestaan uit 2 of 3 fasen:

Fase 1 betreft een haalbaarheidsonderzoek voor de innovatie, met een offertebedrag voor het opzetten van een onderzoeks- en ontwikkeltraject (fase 2). In deze fase is het mogelijk en wordt het gestimuleerd om samen te werken met een kennisinstelling en/of andere ondernemingen.

Fase 2 betreft het onderzoeks- en ontwikkeltraject. Het resultaat van fase 2 is een getest prototype, beperkte nul-serie of proefproject van het product, proces of dienst.

In fase 3 van het SBIR-programma kan de overheid zich opwerpen als grote innovatiegerichte inkoper om als eerste de nieuwe technologie aan te kopen. Ondernemers ontvangen hiermee een uitstekende kans tot het vermarkten van de eigen ontwikkeling. De overheid financiert deze fase echter niet.

Wat levert de SBIR mij op?

Iedere SBIR-oproep heeft haar eigen budget. Gebruikelijk is dat zowel voor fase 1 als fase 2 een subsidiebedrag op basis van de projectomvang beschikbaar wordt gesteld.

Hoe helpen wij jou?

Door onze expertise op het gebied van duurzaamheid en technologie zijn wij in staat duurzame innovaties zo goed mogelijk te begrijpen en te vertalen naar een slagende aanvraag. We nemen het aanvraagproces uit handen en schrijven een uitstekende business case voor de RVO. Zo kan jij je focussen op de daadwerkelijke ontwikkeling.

Meer weten?

Heb je een project dat mogelijk in aanmerking komt, wil je meer weten of heb je vragen?