Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Subsidie­kansen voor jouw personeel

Er bestaan subsidieregelingen voor inhoudelijke ontwikkeling om intern personeel op te leiden door bijvoorbeeld het opzetten van een e-learning of een bedrijfsschool. Dit is een element waar veel verschillende soorten bedrijven mee te maken kunnen krijgen, of ze nu software, producten of diensten ontwikkelen. Past dit ook binnen jouw onderneming?

Personeel overleg subsidies.

De twee personeelsregelingen waar wij mee werken zijn de SLIM-regeling en de regeling ‘Praktijkleren’. Hieronder zijn de kenmerken, overeenkomsten en verschillen tussen deze regelingen op een rijtje gezet.

SLIM-subsidie

De SLIM-regeling zet zich in voor leren en ontwikkelen binnen mkb-ondernemingen. Het kan hier ook gaan om samenwerkingen tussen verschillende mkb’ers met als doel: het leven lang ontwikkelen in het mkb. Een voorbeeld is het zoeken van een samenwerking binnen collectieven en brancheverenigingen. Met deze subsidie kan je als ondernemer profiteren van verminderde kosten voor het opzetten van een positieve leercultuur en een leerrijke werkomgeving. Dit kan leiden tot meer werkplezier gedurende de gehele carrière van interne medewerkers. Een voorbeeld is het opleiden van werknemers tot coach, zodat zij andere medewerkers kunnen trainen. Of bijvoorbeeld het invoeren van een E-learning platform. De SLIM-regeling is van toepassing op het eigen personeel.

Voor de SLIM-regeling geldt een maximum van €25.000 voor ondernemers in het mkb. Voor samenwerkingsverbanden tussen minimaal 2 mkb-ondernemingen kan dat tot wel €500.000 opleveren. Wil je deze regeling aanvragen? Voor mkb bedrijven opent de regeling twee keer per jaar, namelijk op 1 maart en op 1 september. Voor mkb samenwerkingen is dat eenmalig op 1 juni.

Praktijkleren

Praktijkleren is een regeling bedoeld voor de begeleidingskosten die een werkgever maakt bij het creëren van praktijk- en werkleerplaatsen. Zo kunnen ondernemers geld terug krijgen wanneer zij studenten werkervaring hebben laten opdoen tijdens een vmbo, mbo, duale hbo of promovendus traject. Ideaal voor stageplekken dus. Praktijkleren is dus uitsluiten gericht op het opleiden van externen.

Gebruik van deze regeling levert maximaal €2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats op. Wil je deze regeling aanvragen? Dat kan tussen juni en september.

Ugoo

Ons team kan je helpen de aanvraag voor een van deze regelingen op te zetten. Hierbij ontzorgen wij gedurende het hele proces van intake tot controles en mededelingen. Ben je van plan aan te gaan vragen of wil je je alvast voorbereiden op een aanvraag, laat het ons weten.

Heb je een project dat mogelijk in aanmerking komt, wil je meer weten of heb je vragen?