Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Het nut van een subsidie-intermediair

Circa 75% van de ondernemers die subsidie ontvangen maakt gebruik van een subsidie-intermediair. Dit brengt kosten met zich mee. ‘Waarom zou ik een subsidie-intermediair inschakelen?’ is dan ook een vraag die mij en mijn collega’s vaak gesteld wordt. In deze blog beantwoord ik deze vraag en ga ik in op de verschillende aspecten waar je op kan letten bij het maken van de keuze voor de juiste intermediair. Tenslotte licht ik graag toe wat Ugoo hierin voor jouw bedrijf kan betekenen.

Afbeelding met personen, zittend, man en vrouw, zakelijk, succes vierend, decoratief.

Waarom een subsidieadviseur inschakelen?

Door een intermediair in te schakelen houd je onderaan de streep vrijwel altijd meer subsidievoordeel. Wat bedoel ik daarmee?

Nederland kent een zeer uitgebreid subsidielandschap met uiteenlopende regelingen, die ieder hun eigen beoordelingscriteria en indienprocessen kennen. Het vereist een fulltime commitment om alle verschillende kansen in de gaten te houden. Tijd die je vaak niet vrij wil of kan maken. Dankzij het inschakelen van een adviseur mis je geen deadlines en worden subsidiekansen tijdig gesignaleerd, terwijl jij je kan richten op de daily business. Daarnaast heeft een subsidie-intermediair veel direct contact met de subsidieverstrekker. Hierdoor weet zij de vertaalslag van jouw ontwikkelactiviteiten naar de voorwaarden van een subsidie te optimaliseren. Wanneer je kiest voor extern advies, raad ik je aan op de volgende punten te letten:

Kies een subsidieadviseur die jouw vakgebied kent en begrijpt.

Wat valt er onder de dienstverlening? Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Richt de subsidie-intermediair zich op één of enkele subsidieregelingen, of monitort zij alle kansen voor jouw bedrijf?

 • Welke onderdelen van het subsidieproces worden uit handen genomen?

  1. Wie neemt de communicatie met de subsidieverstrekker op zich?

  2. Wie stelt de aanvraag op?

  3. Wie richt de administratie in?

  4. Wordt er begeleiding geboden bij eventuele aanvullende vragen, bezwaartrajecten, of controlebezoeken van de subsidieverstrekker?

Hoe ziet de vergoedingenstructuur eruit?

 • De meeste intermediairs werken op basis van een no cure, no pay vergoeding die bestaat uit een percentage van het subsidiebedrag.

  • Let hierbij op of eventuele aanvullende vragen, bezwaartrajecten en controlebezoeken onder deze vergoeding vallen. Zo kom je niet voor vervelende verwachtingen te staan.

Afbeelding van een glas met geld waar een plant uit groeit.

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Ugoo is al ruim 15 jaar specialist in het aanvragen en behouden van een groot aantal innovatiesubsidies voor innovatieve ICT- en techbedrijven. Ons team van specialisten heeft een brede kennis van subsidietrajecten, maar bovenal van de R&D ontwikkelingen binnen de sectoren ICT en high tech. Dankzij deze uitgebreide ervaring en kennis realiseren we hogere subsidietoekenningen. Hierbij biedt Ugoo een fullservice dienstverlening. Ook als de subsidie is toegekend blijven we gecommitteerd aan het project.

Waarom kiezen voor Ugoo?

 • Volledig ontzorgd

 • Gespecialiseerd in een groot aantal innovatie- en duurzaamheidssubsidies

 • Proactief: focus op regionale, nationale & internationale subsidieregelingen

 • We helpen bij het opzetten van de administratie

 • We creëren draagvlak voor bij de engineers

 • We begeleiden controles door subsidieverstrekkers

Meer weten?

Heb je vragen, wil je vrijblijvend advies of hulp bij je subsidieaanvraag?


Afbeelding van Carlijn Huijsmans, WBSO-consultant, subsidie, Innovatiebox.

Dit is Carlijn, Managing Consultant!

Als je mij in één woord moet omschrijven, dekt nieuwsgierig waarschijnlijk het beste de lading.

Stuur Carlijn een bericht