Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Hannah Kistemaker, Consultant Innovatie, Duurzaamheid en Personeelsregelingen.

Doe de subsidie check

Met de subsidiecheck kom jij te weten of jouw innovatieve onderneming in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Ontdek het snel!

Doe de subsidiecheck!

EFRO SNN

Samenwerkingsverband Noord-Nederland

SNN is het regionale EFRO programma voor Groningen, Friesland en Drenthe. De doelstelling is het realiseren van een slimmer, groener en innovatiever Noord-Nederland. Per juli 2023 is er de subsidie Valorisatie 2023.

Waarom EFRO SNN?

EFRO SNN is er voor innovatieve projecten die bijdragen aan de regionale economie, kennis bundelen, een probleem oplossen en/of bijdragen aan de ontwikkeling en innovatiestrategie van de betrokken partijen.

DIT IS HANNAH, INNOVATIESPECIALIST!

Goede ideeën voor innovatie spelen continu op, maar de achterliggende techniek speelt een cruciale rol bij het succes. Vanuit mijn achtergrond in strategie, innovatie en technologie management vind ik deze link onwijs interessant. Het inspireert mij om dagelijks bezig te zijn met de technische ontwikkelingen van mijn klanten en als consultant een steentje bij te dragen aan de versnelling van innovaties.

Stuur Hannah een bericht
Foto van Hannah Kistemaker.

Alles over SNN

De belangrijkste vragen over SNN worden hier beantwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen?

FAQ

Wat is EFRO SNN?

EFRO SNN verleent subsidies voor projecten die bijdragen aan innovatieve oplossingen op 4 maatschappelijke transities. Deze 4 transities zijn:

  • Van een lineaire naar een circulaire economie

  • Van fossiele naar hernieuwbare energie

  • Van zorg naar duurzame gezondheid

  • Van analoog naar digitaal

Kom ik in aanmerking voor SNN?

Net als de andere EFRO subsidies ligt de focus op het mkb. Je onderneming moet gevestigd zijn in Noord-Nederland. Je project moet een of meer van bovengenoemde vier transities gebruiken. Het project moet innovatief zijn, bijdragen aan de regionale economie, kennis bundelen, een probleem oplossen en/of bijdragen aan de ontwikkeling en innovatiestrategie van de betrokken partijen.

Wat levert SNN mij op?

De subsidie vergoedt 25% tot 45% van de gemaakte kosten. Het subsidiebedrag is minimaal maximaal €350.000 voor kleine projecten en €800.000 voor grote projecten.

Wat moet ik doen voor SNN?

EFRO SNN kent een tender-procedure. Aanvragen worden op basis van verschillende criteria gerangschikt. Er zijn geen oproepen zoals bij de andere EFRO regelingen. Het aanvraagproces is opgedeeld in twee stappen.

Naar verwachting kunnen in 2023 aanvragen voor kleine projecten ingediend worden van 3 juli tot en met 28 september. Aanvragen voor grote projecten kunnen worden ingediend van 9 oktober tot en met 29 februari 2024.

Hoe helpen wij jou?

Wij analyseren het project, onderzoeken en matchen meer subsidiekansen en schrijven de aanvraag. Door onze ervaring op het gebied van duurzame en technologische innovaties en de EFRO SNN subsidie zijn we in staat de meest complexe projecten te vertalen naar een kansrijke aanvraag. Wij regelen de subsidie, zodat jij je kan blijven richten op het innoveren.

Meer weten?

Wil je weten of jouw project in aanmerking komt voor EFRO SNN? Of wil je meer weten over andere EFRO subsidies? Neem vrijblijvend contact op via de onderstaande buttons. We plannen graag een vrijblijvende kennismaking in om de subsidiekansen te bespreken!