Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Recordbedrag geïnvesteerd met WBSO-steun

Afbeelding met post-its, decoratief.

Nederlandse bedrijven hebben in 2023 voor een recordbedrag van wel 8,7 miljard euro geïnvesteerd in innovatieprojecten met steun vanuit de Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO). Dat staat in het jaarverslag dat minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) heeft gepubliceerd.  

De € 8,7 miljard is een stijging van bijna € 500 miljoen ten opzichte van de vorige recordscore in 2022 en is € 1 miljard of meer hoger dan in 2019, 2020 en 2021. Populaire technologieën in 2023 waren kunstmatige intelligentie (AI), energiematerialen, waterstof, halfgeleiders en quantum-technologie. 

.

Van de iets minder dan 20.000 bedrijven die in 2023 gebruikmaakten van de WBSO behoort 97% tot het midden- en kleinbedrijf (mkb). De meeste bedrijven zijn gevestigd in de regio Groot-Amsterdam, gevolgd door Noord-Brabant en Utrecht. Van het totale aantal bedrijven werkte 30,9% binnen het technologiegebied Computer- en Informatiewetenschappen (ICT). 

Meer weten?

Heb je vragen over de WBSO? Wil je weten of je in aanmerking komt, WBSO aanvragen of heb je advies nodig? Doe de WBSO-check of neem contact op!

.

Timo, consultant innovatie!

Vrijheid, ondernemerschap en successen geven mij energie.

Stuur Timo een bericht