Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

MIT R&D-Samenwerkings-projecten openstelling 2024

De Mkb Innovatiestimulering Topsectoren R&D-Samenwerkingsprojecten gaat open voor aanvragen op 11 juni tot en met 17 september 2024. Met deze regeling krijg je tot €350.000 subsidie voor het vernieuwen of ontwikkelen van een product, productieproces of dienst.

.

Kom je in aanmerking?

Je komt in aanmerking als je industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling uitvoert, samen met ten minste één andere Nederlandse mkb-onderneming. De samenwerking moet plaatsvinden binnen één van deze sectoren: High Tech en ICT, Logistiek, Agri & Food, Chemie, Creatieve Industrie, Energie en Biobased, Life Sciences & Health, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem.

Ook moet je project aansluiten op de Kennis en Innovatie Agenda's (KIA's) van het Topsectorenbeleid en passen binnen één van de volgende thema's:

  • Energietransitie en duurzaamheid

  • Landbouw, Water, Voedsel

  • Gezondheid en Zorg

  • Veiligheid

  • Sleuteltechnologieën

Wat levert MIT R&D-samenwerking je op?

De subsidie vergoedt 35% van de kosten met een maximum van €350.000,00.

  • Voor kleine projecten is de subsidie minimaal €50.000 en maximaal €200.000. Het minimum per deelnemer is €25.000 en het maximum is €100.000.

  • Voor grote projecten is de subsidie minimaal €200.000 en maximaal €350.000. Hier is het minimum €25.000 en het maximum €175.000 per deelnemer.

Bird Control Group

Afbeelding met innovatief product, laser, vogels verjagen.

Ontdek Bird Control Group uit Delft, leidend in innovatieve oplossingen voor mens-vogelconflicten. Hun geavanceerde laser verjaagt effectief vogels op diverse locaties, met oog voor het milieu. Lees hoe de MIT R&D-samenwerkingsprojecten regeling hen heeft verder geholpen en hun innovatieproces heeft doen versnellen.

Hoe helpen wij je?

Door onze expertise op het gebied van duurzaamheid, technologie en de MIT R&D-samenwerking subsidie zijn wij in staat innovaties zo goed mogelijk te begrijpen en te vertalen naar een slagende aanvraag. We nemen het aanvraagproces uit handen en schrijven een uitstekende business case voor de RVO. Zo kan jij je focussen op de daadwerkelijke ontwikkeling.

Afbeelding met persoon, WBSO-consultant, vrouw in zakelijke kleding, kantooromgeving, binnen, WBSO, subsidie, Innovatiebox.

Anne, consultant innovatie en duurzaamheid!

Assertief, ambitieus, nieuwsgierig en gemotiveerd zijn de voornaamste karaktereigenschappen die mij omschrijven.

Stuur Anne een bericht