Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Financieren van jouw innovatie

Als ambitieus bedrijf maak jij het verschil door technologisch vernieuwend te zijn. Toch kan het voorkomen dat je jouw innovatieplannen niet kunt voortzetten doordat er onvoldoende kapitaal beschikbaar is. Wat nu? In deze blog zetten we een aantal financieringsmogelijkheden voor je op een rij.

Afbeelding van varkensvormige spaarpot, decoratief.

In the flow

Het begint met een baanbrekend idee en voor je het weet is jouw team de technische- en economische haalbaarheid aan het toetsen. Ondertussen als de wiedeweerga het idee voor een patent vastleggen. Na de succesvolle testen proosten jullie op het experimentele bewijs van het concept. Het PoC wordt ontwikkeld tot een prototype en gevalideerd in een demonstratieomgeving. Een paar stappen later is jouw idee technisch en commercieel gereed: klaar voor marktintroductie. Chapeau! Jij hebt een baanbrekend idee met een uitstekend businessperspectief bewezen. Nu snel aan de slag: de productie opschalen, voorraden inkopen, grootschalige marketing opzetten en launching customers creëren.

Ugoo to the rescue

In bovenstaande ontwikkelflow is slechts één constante: er is nog geen omzet. Van idee tot aan het vermarkten kan het dus voorkomen dat je onvoldoende financiële middelen tot je beschikking hebt en je noodgedwongen jouw ambities moet bijstellen. Dat vinden wij natuurlijk onwenselijk. Ugoo helpt daarom om, naast subsidies, ook de financiering voor jouw innovatieplannen rond te krijgen. Neem ons mee vanaf de eerste stap in het ontwikkelproces en we begeleiden in de financieringsmogelijkheden tijdens elke fase. Dat kan gaan om bancaire financieringen, innovatieleningen, de Vroegefasefinanciering, fintechs, het introduceren bij een investeerder of ontwikkelmaatschappij, de Rabo Innovatie Lening of een combinatie hiervan. Dankzij ons brede financieringsnetwerk en kennis van technologische ontwikkeling, krijgen wij het voor elkaar!

Afbeelding met een pot vol geld waaruit een plant groeit, decoratief.

Financieringsmogelijkheden

De financieringsinstrumenten die wij onderzoeken zijn:

  • Bancair: financieringsaanvraag bij jouw gewenste bank. De slagingskans is het grootst wanneer jouw bedrijf al een track-record heeft in combinatie met het feit dat het innovatieproject in een (door)groeifase zit. Banken kunnen gebruik maken van een groot pallet aan faciliteiten. Naast kredieten, factoring, leasing en achtergestelde leningen, bestaan er Borgstelling MKB-kredieten (BMKB). Wist jij dat jouw WBSO-subsidie dit BMKB-voordeel vergroot?

  • Innovatiekrediet (IK): een risicodragende lening die startups en mkb’s ondersteunt bij innovatieprojecten met een overtuigend businessperspectief. Het Innovatiekrediet maakt het mogelijk om jouw prototype naar marktintroductie te brengen.

  • Vroegefasefinanciering (VFF): een risicodragende lening die startups en mkb’s ondersteunt bij de ontwikkeling van een conceptidee. De VFF maakt het mogelijk jouw idee verder te ontwikkelen tot een eerste prototype.

  • Fintechs: er zijn de afgelopen decennia interessante financieringsplatforms ontstaan, zoals crowdfunding en end-to-end cashflowinstrumenten. Ugoo onderzoekt of jouw plan en behoeftes hierbij aansluiten.

  • Investeerders: Ugoo heeft toegang tot een groot investeerdersnetwerk. Naast kapitaal brengen zij specifieke industriekennis en ervaring in.

  • Rabo Innovatie Lening (RIL): Dit is een achtergestelde geldlening voor o.a. start-ups in de vroege fase. Dit houdt in dat er nog geen omzet en bewezen resultaten zijn waardoor geen aanspraak gemaakt kan worden op bancaire leningen of lease.

Wij helpen jouw financiering slagen

Financiering kan een obstakel vormen voor bedrijven die ambitieuze innovatieplannen hebben, maar er zijn verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar. Het is belangrijk om de juiste optie te kiezen op basis van de specifieke behoeften van het project. Wij kunnen helpen bij het vinden van de juiste financieringsoplossing en het opstellen van een businessplan. Door ons brede financieringsnetwerk en kennis van technologische ontwikkeling helpen wij innovatieplannen te realiseren en de slagingskans te vergroten.

Meer weten?

Heb jij hulp nodig bij je financieringsaanvraag of wil je weten of je in aanmerking komt?