Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Eurostars zevende call

Het Eurostars-subsidieprogramma opent zijn zevende call voor aanvragen vanaf 12 juni t/m 12 september 2024. Met deze subsidie kunnen high-tech mkb's de kans krijgen om hun grenzen te verleggen met internationale R&D-samenwerkingsprojecten. Met een subsidiepotentieel tot 500.000 euro per project biedt Eurostars een substantiële financiële impuls om innovatie te stimuleren en marktintroductie te versnellen.

.

Voor wie is Eurostars bedoeld?

Er moet altijd sprake zijn van samenwerkende partijen uit ten minste twee Eurostarslanden. Het samenwerkingsverband mag grootbedrijven bevatten, mits de meerderheid wordt gevormd door mkb-ondernemingen. Daarnaast mag het samenwerkingsverband ook onderzoeks- en kennisinstellingen bevatten. De samenwerkende partijen moeten goed op elkaar aansluiten qua technologische expertise.

De projectleider die subsidie aanvraagt, dient een Nederlandse mkb-organisatie te zijn.

Welke landen doen mee?

Eurostars-subsidie is beschikbaar voor samenwerkende partijen uit 37 landen, waaronder Europese landen, Canada, Singapore, Zuid-Korea en Zuid-Afrika. Dit biedt een breed scala aan mogelijkheden voor internationale samenwerkingen en markttoegang.

Voordelen van Eurostars

De Eurostars-subsidie vergoedt 25% tot 50% van de projectkosten met een maximum van €500.000 voor alle Nederlandse projectpartners samen. Dit percentage is afhankelijk van het type onderneming en de aard van de activiteit.

Daarnaast vergroot de subsidie de kansen op een snelle en succesvolle marktintroductie. Ook versnelt de samenwerking het innovatieproces en beperkt het de onderzoeksrisico's.

Eurostars-subsidie aanvragen?

Met onze expertise in internationale samenwerkingen, innovatie en de IT-sector staan wij klaar om jouw innovatieve ideeën te vertalen naar een succesvolle subsidieaanvraag. Wij begeleiden je door het gehele aanvraagproces, van het begrijpen van jouw samenwerkingspotentieel tot het opstellen van een sterke business case. Zo kun jij je concentreren op de daadwerkelijke ontwikkeling en je internationale samenwerkingen.

Foto van Bas van den Berk.

Bas, consultant innovatie!

Ik ga in gesprek met partijen die innovatief zijn op het gebied van software ontwikkeling, fysieke productontwikkeling of andere technische innovaties.

Stuur Bas een bericht