Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Danny's ervaring als Consultant

Na het afronden van mijn studie ben ik in mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging al snel uitgekomen bij Ugoo. Waarom zul je denken? Innovatie, vrijheid, persoonlijke ontwikkeling en plezier. Dat zijn begrippen die bovenaan de vacature staan. Al vóór het eerste kennismakingsgesprek was ik enthousiast en dacht ik: hier moet ik voor gaan. Inmiddels ben ik in september van vorig jaar gestart als Consultant Innovatie in Amsterdam en deel ik graag met je hoe ik dit heb ervaren.

Afbeelding van Danny van WIjk, WBSO-consultant Innovatie, decoratief.

Consultant Innovatie

Je hele leven studeren en dan jezelf in je eerste functie direct na je studie introduceren als Consultant Innovatie, kan dat? Bij Ugoo doen we dat. Onder intensieve begeleiding ben ik vanaf dag één ingestroomd bij lopende klanttrajecten, om zo in mijn eerste maand direct te kunnen proeven van alles wat de functie inhoudt en bovendien waar Ugoo voor staat. Hoewel ik vanaf het eerste moment verantwoordelijkheid had, ben ik niet in het diepe gegooid. Werken als consultant, daar bestaat geen studie voor. Daarom krijg ik gelukkig onder toeziend oog van een team aan ervaren consultants de tijd en ruimte om mezelf te ontwikkelen.

Binnenstromen bij een nieuwe organisatie als nieuweling vond ik spannend. Heeft dit lang geduurd? Helemaal niet, in tegendeel zelfs. Het zorgvuldig uitgestippelde onboarding programma zorgt ervoor dat je direct met veel verschillende collega’s in contact komt. Allemaal even vriendelijk, behulpzaam en begripvol. Ik ben direct betrokken bij de groep en ik voelde hier al snel op mijn plek. Ondanks mijn korte ervaring zie ik mezelf al als teamspeler binnen Ugoo die zijn eigen bijdrage levert. 

Een werkdag in beeld

Van een standaard werkdag is geen sprake, aangezien ik inmiddels weet dat iedere dag anders loopt. Wat prettig is, is dat er bij Ugoo altijd in tweetallen wordt gewerkt. Hierdoor zit ik iedere dag met verschillende collega’s samen om bijvoorbeeld een salespresentatie te maken, technisch inhoudelijk klantgesprek voor te bereiden of om een opgestelde aanvraag door te spreken. Doordat ik continue tips, tricks en feedback krijg kan ik onder begeleiding van ervaren consultants steeds zelfstandiger gaan werken. Ik krijg de ruimte om aan te geven welke werkzaamheden ik al zelf wil oppakken, maar word hierbij wel vaak uitgedaagd om nét een beetje meer te doen. Zo word ik iedere dag een beter en ontwikkel ik mezelf tot een goede, zelfstandige consultant.

Werken met veel verschillende mensen en in contact komen met diverse organisaties is wat mijn functie ontzettend leuk maakt. Dit betekent niet dat het altijd even makkelijk is. Hoe ga ik om met verschillende klanten en hun wensen? Hoe ga ik om met afspraken die niet worden nagekomen? Dat is wat ik onder andere moet leren en ontwikkelen. Een tip die ik heb gekregen is dat ik me in mijn rol als consultant flexibel op moet kunnen stellen. “Wil je een rollenspel doen om dit te oefenen?” is wat ik daarna direct te horen kreeg en die mogelijkheid heb ik aangegrepen. Dit vond ik spannend, maar direct daarna had ik al een stuk meer zelfvertrouwen.

Op naar de toekomst

Inmiddels begin ik alweer bijna aan mijn zesde maand hier. Wat vliegt de tijd toch. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik Ugoo als dé plek zie om jezelf als jong-professional te ontwikkelen in een divers en dynamisch team. Ben je benieuwd naar mijn andere ervaringen? Stuur me gerust een mailtje!

Foto van Danny van Wijk, Consultant Innovatie.

DIT IS DANNY, CONSULTANT INNOVATIE!

Ik beschouw mezelf als een betrouwbaar en behulpzaam persoon die lekker zichzelf blijft.

Stuur Danny een bericht