Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Claire's ervaring als Consultant

Vorig jaar begon mijn avontuur bij Ugoo. Na een jaar in het buitenland mijn Master te hebben afgerond was ik klaar om mijn kennis in de praktijk te brengen. Een familielid tipte mij op de vacature Consultant Innovatie bij Ugoo.

.

Nieuw avontuur

Door de uitstraling, de vacaturetekst en het eerste contact met Maarten werd ik gelijk enthousiast. Na een sollicitatieprocedure vanuit het buitenland werd ik aangenomen en gelijk uitgenodigd voor het bedrijfsuitje. Mijn nieuwe uitdaging begon dus gelijk goed!

De onboarding was goed opgezet en het hele team was behulpzaam, nieuwsgierig en sympathiek. Ik voelde mij gelijk op mijn plek en werd op een prettige manier door de eerste paar weken begeleid. In het diepe gegooid ben ik zeker niet, maar klant- en leadtrajecten waren vanaf de tweede week wel een onderdeel van mijn agenda.

Klantbezoek

Zo ging ik, samen met Carlijn, naar een start-up in de softwarebranche. Uiteraard lichtelijk nerveus, maar door goede gezamenlijke voorbereiding wel vastberaden. Toen ik het kantoor van de start-up binnenkwam was er van de nervositeit niks meer te merken. De sfeer en de vriendelijke ontvangst zorgden ervoor dat de rest van de afspraak interessant, leerzaam en efficiënt verliep. Grappig genoeg wist ik voor deze afspraak niet concreet wat er allemaal binnen mijn takenpakket zou vallen. Deze afspraak in combinatie met de duidelijke onboarding zorgden ervoor dat alle puzzelstukjes in elkaar vielen. 

Al met al, heeft de betrokkenheid van Ugoo en de begeleiding er de afgelopen zeven maanden al voor gezorgd dat ik enorm veel heb geleerd.
Claire Opsteyn

Zelfstandigheid

Het werken in tweetallen is één van de redenen waarom wij in staat zijn onze klanten de Ugoo+ service te bieden. Door altijd in duo’s klaar te staan voor onze klanten zorgen wij dat zij volledig ontzorgd en op hoogkwalitatief niveau ondersteund worden. Als junior betekent dit ‘learning by doing’ om zo zelfstandig te worden. Zelfstandig betekent bij Ugoo niet dat je alleen werkt, maar wel zaken zelf kunt oppakken. Ook wordt het gestimuleerd om snel onderdelen op te pakken, je begeleider zal namelijk altijd inspringen wanneer nodig. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je steken laat vallen bij klanten.

Ontwikkeling

Na een halfjaar ingewerkt te zijn kijk ik ernaar uit om bij een klant langs te gaan. Daarnaast ben ik de contactpersoon voor al mijn klanten en pak ik (met behulp van mijn begeleidend consultant) alle werkzaamheden binnen een traject op. Hoe dit er in de praktijk uitziet is dat ik bijvoorbeeld na overleg aanvragen schrijf en vervolgens mijn begeleidend consultant laat meelezen. De ontvangen feedback verwerk ik en zo gaat de aanvraag een aantal keer op en neer totdat deze compleet is. Tot slot stuur ik de aanvraag naar de klant ter review.

Op naar de toekomst

Vanaf nu gaat er een periode starten waarin ik intensief bezig ga zijn met mijn persoonlijke ontwikkeling. In een Persoonlijk Ontwikkelingsplan ben ik doelen aan het opstellen die ik graag dit jaar wil bereiken. Door deze doelen te delen met de collega’s waar ik trajecten mee doe hoop ik snel te groeien in mijn functie.  

Al met al, heeft de betrokkenheid van Ugoo en de begeleiding er de afgelopen zeven maanden al voor gezorgd dat ik enorm veel heb geleerd. De verantwoordelijkheid die ik krijg als junior geeft mij zelfvertrouwen. Wanneer jij op zoek bent naar een baan waarbij je zelf keuzes mag maken, goed begeleid wordt, een hecht team hebt en verantwoordelijk bent voor jouw eigen klanten en succes, stuur mij dan een mailtje. Dan babbelen we er samen over!