Cookies

Deze site gebruikt cookies waar we uw toestemming voor nodig hebben.

Amy's ervaring als beginnend consultant

Een aantal maanden geleden ben ik begonnen als Consultant Innovatie in Eindhoven. Na een opleiding in de fysieke productontwikkeling was ik klaar om het ontwerpen zelf wat meer los te laten en me verder te ontwikkelen in innovaties in het algemeen. Nu help ik vooral softwarebedrijven om innovaties te realiseren door ze te ontzorgen wat betreft innovatie- en duurzaamheidsregelingen. Graag deel ik mijn ervaringen.

Afbeelding van WBSO consultant, vrouw, zakelijke kleding, kantooromgeving, decoratief.

Een allround professional

Als Consultant Innovatie bij Ugoo ontwikkel je jezelf tot een echte adviseur. Dit ervaar ik enerzijds als echt specialistisch werk aangezien jij degene bent die de klant maatwerk bezorgt, uitzoekt voor welke regelingen zij in aanmerking kunnen komen en het complete aanvraag proces hiervoor uitvoert.

In de praktijk blijkt dat je uiteindelijk generalistisch professionaliseert. Zo dien je enerzijds op de hoogte te zijn van technologische ontwikkelingen om software- en productontwikkelingsvraagstukken te begrijpen en te formuleren in begrijpbare taal. Aan de andere kant geef je advies over de business strategie wat betreft financieringsregelingen. Bij beiden is het van belang om kennis te beheersen en toe te passen in het herkennen van kansen. Ook dien je zowel resultaatgericht te zijn in het schrijven van aanvragen als klantgericht in het afnemen van interviews en salesgesprekken.

"Een unieke kans als starter om pragmatisch te leren en tegelijkertijd een bijdrage te leveren om innovaties te realiseren."
Amy Pelders, Consultant Innovatie

Goed geland

Vanaf de eerste dag dat ik bij Ugoo begon was ik onder de indruk van het professionele karakter wat betreft het inwerktraject. De uitstekende organisatie zorgde ervoor dat ik direct en op een prettig tempo aan de slag kon. Dit zorgde ervoor dat ik met een relaxte houding de eerste periode in kon gaan, met uitdaging maar zonder stress.

Motivatie om te leren en kwaliteit van werk te laten groeien is hoog doordat de uitdagingen langzaamaan inzichtelijk worden. Alle consultants hebben op hun eigen manier een vergelijkbare weg bewandeld, wat maakt dat ik geloof in mijn komende leerproces. Een proces waarin ik zelf het tempo bepaal door verantwoordelijkheid te nemen waar ik geloof dat ik het aankan.

Diversiteit en eenheid

Team Ugoo kent consultants met veel verschillende achtergronden wat betreft opleiding en werk ervaring. Dit maakt dat iedereen zijn expertise kwijt kan en dat we elkaar fijn aan kunnen vullen. Toch vervult elke consultant vergelijkbare taken waardoor je iedereen hulp kan vragen. De platte structuur en informele sfeer maakt dit extra toegankelijk. Het feit dat we met duo's werken voor klanten geeft de kans om elkaars blinde vlekken te verhelderen. 

Afbeelding met persoon, WBSO-consultant, vrouw in zakelijke kleding, kantooromgeving, binnen, WBSO, subsidie, Innovatiebox.

Dit is Amy, Consultant Innovatie!

Aan mijn achtergrond in Industrial Design heb ik een pragmatische en iteratieve manier van werken overgehouden. Door ervaring op te doen met het fysieke ontwerp proces, neem ik nu het ‘design thinking’ mee in een reflectieve en kritische houding.

Stuur Amy een bericht